Lehet ezeket kritikus helyzetekre tartják fenn, nem tudom. Lehet jó nem teljesen leépíteni azért ezt a hálózatot.
2022. febr. 20. 20:07
2/10 anonim válasza:
Kutakra van valamiféle előírás, hogy mekkora távolságban kötelező biztosítani a vizet. Telefonfülke passz, de azt például tudom, hogy a postának háborús helyzetben is működni kell. Lehet, hogy a fülke is ilyen okból áll még.
2022. febr. 20. 20:10
3/10 anonim válasza:
Én a kútról hordom a vizet, mert nincs bekötve. A közhasznú munkás fizetésemből egyhamar még nem is lesz. De nem csak én vagyok így ezzel. Nálunk a faluban többen is vagyunk így. Szóval jó hogy van rendes kút, mert ebben jó víz van. Van a szőlőhegyen húzós kút is, de annál forralni kell a vizet.
2022. febr. 20. 20:12
4/10 anonim válasza:
Hidd el van olyan helyzet amikor jól jöhet és szükséges is. Az meg hogy államilag megéri-e azt nem mondanám..
2022. febr. 20. 20:18
5/10 anonim válasza:
Én szoktam használni a kútakat amikor kerékpározok, meg olyan házba költözök hamarosan ahol nincs vezetékes víz, így fözéshez, iváshoz kénytelen leszek használni. Igazából 45 méterre van a víz, de nem akarják tovább hozni, erre nincs pénz, de milliárdokat költeni kampányra arra van, hogy rohadjon meg az összes
2022. febr. 20. 20:18
6/10 anonim válasza:
Én rengeteget túrázom, legnagyobb kincs egy közkút.
Kötelezővé tenném Budapesten belül is, hogy több ivókút legyen.
Volt ilyen kezdeményezés is, hogy tűzcsapokra tettek ivócsapot.
Utcánkban van egy ilyen közkút, múlthéten jött errefelé egy futár, kiszállt, megtöltötte a palackját majd ment is tovább. Úgyhogy használják :D
2022. febr. 20. 22:46
8/10 anonim válasza:
A kútra mindenképp szükség van, ahogy előttem többen is leírták.
A nyilvános telefonfülkék fölött viszont szerintem már eljárt az idő, hasonlóan, mint a távirat és a telefax postai szolgáltatás fölött is.
2022. febr. 20. 22:53
9/10 anonim válasza:
Voltál már 50-100-150 km-s bringatúrán nyáron? A másodikra választ kapnál...
2022. febr. 20. 22:56
10/10 anonim válasza:
Szabályozva van Magyarországon, hogy településenkénk és lakosonként hány telefonfülkének kell lennie.
A közkutakat is sokan használják, mi pl túrázás közben rendszeresen. Hiába indulunk el nyáron pl 3 liter vízzel, az simán elfogy és mivel vízvételi lehetőség nem sok van az erdőben, ezért sokszor jól jön a kút.
Sőt! Voltam olyan településen, ahol nincs a házakba bevezetve a víz és mindenki a kutat használta. Az más kérdés, hogy ezt vajon kikkel fizettetik meg...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!