Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Becsületes lennél ?

Becsületes lennél ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régen kazettákat vett fel nekem egy pasi.

Sajnos néha hibázott.Néhány példa: Felvett olyan filmet ami majdnem elérte a nézhetetlen szintet.

Volt,hogy új és drága kazetta alját meg cakkozta a videója,és a videón meg meg ugrott a kép.Tudtam,hogy hol vett Sony kazettát,és azt is,hogy mennyiért.Ő megvette 400ft-ért,de amikor felvett rá,két filmet,azt a kazettát már 200ft-al drágábban adta.Olyat is mondott,hogy ha hibás a film,felveszi újra.Volt,hogy bekoszolódott a videója feje,és újra kellett felvennie,de nem igazán akarta,újra felvenni.Először azt mondta a kazetta nem jó,aztán meggyőztem,hogy vegye fel újra,és láss csodát normális felvétel lett.Ez az egész régen volt.Néhány napja nosztalgiázni támadt kedvem vettem tőle egy videót.Távirányító,és áram kábel nélkül,áram kábelem volt itthon.Majd elküldött két távirányítót,hogy valamelyikkel működik.NOS MINDKÉT TÁVIRÁNYÍTÓVAL ! Becsületesen vissza küldenéd a plusz távirányítót,vagy azt mondanád,hogy ˝INKÁBB MEGTARTOM TARTALÉKNAK ,VAGY,ELADOM,HISZEN RÉGEN KB 5000FT-AL KB LERÁNTOTT.

Becsületes lennél ?!

2022. febr. 16. 07:25
1 2
 11/20 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
100%

Te már eldöntötted, hogy nem akarod visszaadni, írhatunk mi bármit. Én visszaadnám vagy ha meg akarnám tartani, akkor megkérdezném tőle, hogy mennyibe kerül, mert a biztonság kedvéért inkább megvenném, hogy legyen mihez nyúlni, ha a másik elromlik.

Nem tudom, mi a baj azzal, hogy megvette a kazettát és nem csak azt kellett kifizetned, hanem a munkáját és idejét is, amit arra szánt, hogy te kazettáról nézhess filmet. Ez így működik, ha nem ingyen beszéltétek meg, baráti szívességként. Mondjuk én akkor is megháláltam volna pénzzel vagy itallal vagy valamivel, amit szeret. De téged láthatóan zavar, hogy kértél valakitől valamit és nem ingyen csinálta meg és akkor most itt az adandó alkalom a bosszúra. Kétlem, hogy mostanában sokan vásárolnának ilyeneket, úgyhogy lehet, hogy különösebben nem is érdekli, de ez már nem is róla szól, hanem a te jellemedről, ne haragudj.

2022. febr. 16. 08:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért üzletelsz vele, ha ilyen véleménnyel vagy róla? Téged boldoggá tesz egy távirányító? Fura egy alak vagy:)
2022. febr. 16. 08:26
 13/20 A kérdező kommentje:
Volt olyan,hogy az unokatestvérem,hogy szüksége lenne egy speciális kábelre a mobiljához,de nem kap sehol.Nekem volt ilyen kábelem a fiókban,elővettem,és azt mondtam neki,hogy TESSÉK,ITT VAN VIGYED.De amikor én kértem tőle szívességet,azt mondta,hogy HÁT Ő NEKI PÉNZ KELL A SEGÍTSÉGÉRT.De én meg nem kértem 6ezret a speciális kábelért...Közben meg eladhattam volna...
2022. febr. 16. 08:32
 14/20 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
100%
Most a jó cselekedetek felsorolása van? Hogy jönnek ezek a kérdéshez? Kicsit olyan vagy most, mint aki egyre jobban felhúzza magát azon, hogy mennyire kihasználják és le akarsz valakire csapni. Ha téged boldoggá tesz, hogy nem adod vissza, hát Istenem, akkor ne add, ettől még nem törlődik el a múlt és még csak jobb sem leszel tőle, de egy időre lehet megnyugszol. De utána lesz más, akin ezért vagy azért bosszút akarsz állni.
2022. febr. 16. 08:36
 15/20 A kérdező kommentje:
Sok mindenben igazatok van ! És néhányan nagyon jól látjátok a helyzetet.Visszajuttatom hozzá a plusz távirányítót ! Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását !
2022. febr. 16. 08:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Utolsó szó jogán,talán értékeli,hogy becsületes voltam,és talán a jövőben segít más dologban,mert értékeli,hogy igazságos voltam vele.Ámen !
2022. febr. 16. 09:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kazettákról és távirányítókról beszélgetünk.

Kazettákról és távirányitokról, nem eredeti, díszkiadásos blue ray lemezről és iphoneról... Szerintem akár te, akár ő talál párszáz forintért másik távkapcsolót valamely bolhapiacon.

2022. febr. 16. 09:16
 18/20 A kérdező kommentje:
17-es Sajnos nem :-( Mielőtt a kérdést kiírtam megkérdeztem,egy műszaki boltost aki már rendelt nekünk távirányítót.Azt mondta,hogy utángyártottan sem tud rendelni ilyen típust.Így vigyázzak rá,esetleg tegyem egy nájlonba,mert ha véleten ráborulna üdítő,akkor a távirányítónak vége is lehet.A TV távirányítónk pont így romlott el.De mint írtam a plusz távirányítót vissza juttatom,talán a becsületet értékelni fogja.
2022. febr. 16. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:
45%
Ámen🙏 😂😂
2022. febr. 16. 10:02
 20/20 anonim ***** válasza:
68%
Szolnek. Mi koze van az en erkolcsomnek ahhoz, hogy mit csinalt ez a pali? Raadasul pitianer.
2022. febr. 16. 13:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!