Hogyan tud az ember a mostban élni, a jelenben létezni? Kizárni a múltat és a jövőt.
Figyelt kérdés
Szerintem ez lehet a boldogság kulcsa, de nagyon kevés ember képes erre. Ahhoz emléktörlést kéne csinálni. Aki a múltban él az depressziós, aki a jövőtől retteg, az pedig szorong. Ti hogy tudtok csak a pillanatnak élni, mennyire megy ez nektek?2022. febr. 15. 13:15
A kérdező szavazást indított:
Leginkább a múltban élek.
Alapvetően tudok a jelenben létezni és a pillanatnak élni.
Leggyakrabban a jövő miatt stresszelek.
11 szavazat
1/4 anonim válasza:
Én csak így tudok élni, másképp nem látom értelmét. Nem szabad teljesen kizárni a múltat és a jövőt, szerintem ez rossz felfogás, hiszen a múlt arra való, hogy feldolgozzam és tanuljak belőle, jövőbeli célok, tervek pedig kellenek ahhoz, hogy előrébb vigyenek, egyszerűen arról van szó, hogy az odavezető út legalább olyan fontos. A jelenben vagy mindig, abban éled az életed, szóval meg kell élni a pillanatot, örülni kell apróságoknak is, találni kell értéket a mindennapokban.
2/4 NTBS válasza:
Az életünket a jelenben éljük. A múlton változtatni nem tudunk, a jövőt nem tudjuk.
3/4 anonim válasza:
Mindenki irja az okossagot, de azt senki nem latja be, hogy a jelenben sosem elunk. Mindig a multban tett es tortent dolgokon ragodunk. A jelenben meg mindig egy jobb jovoert kuzdunk.
4/4 anonim válasza:
Nekem csak a testem él a jelenben. A gondolataim mindig a múltamban, vagy pedig egy álomvilágban járnak, mert a józan eszemmel pontosan tudom, hogy a jelen és a jövő már semmi jót nem tartogat számomra. Nem mindenkinek jó az, ha a jelenre koncentrál. Mindenkinek úgy kell élnie, ahogyan a legjobb, vagy rosszabb esetben ahogyan a legelviselhetőbb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!