Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan ered az a társadalmi...

Honnan ered az a társadalmi berögződés, hogy a hosszú haj nem lehet férfias?

Figyelt kérdés

Ha az ókorba visszatekintünk, láthatjuk, hogy sok népnél a férfiaknak hosszú haja volt és férfiasnak is számított. Például viszonylag kevés rövid hajú, ókori, germán/hun/kelta/kínai/azték/japán harcosról készült ábrázolást láthatunk. Japánban még a második világháború alatt is férfiasnak számított a hosszú haj viselése szamurájoknál. A zsidóknál a papságnak, a rabbiknak (akik kizárólag férfiak voltak) mind hosszú hajuk volt (később sok gnosztikus közösségben is erre hivatkozva hosszú hajú szerzetesek voltak). A germánoknál, keltáknál, illetve valószínűleg a hunoknál is férfiasnak számított a hosszú haj, annyi különbséggel, hogy ők nyilván kevesebbet foglalkoztak vele, mint a nők. Az inkák és aztékok közül is a legtöbb férfi hosszú hajat viselt. A görög mitológiában is felbukkannak hosszú hajjal ábrázolt férfi istenségek. Később, a középkorban is divatos volt a férfi nemesek körében a hosszú haj/paróka viselése.

Mégis honnan ered, hogy b*zis és nem férfias?

2022. jan. 28. 17:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

2. Vagyok. Akkor mondom úgy,hogy vannak,akiknek nem áll rosszul,ha igényes.

Vannak emberek,akiket el lehet vele képzelni,vannak,akiket nem.

Így jó?

2022. jan. 28. 22:21
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig még nem hallottam, hogy bárki férfiatlannak tartaná, inkább csak "rendezetlennek", "huligánosnak", "alternatívnak" bélyegzik bizonyos körökben. A rövid hajú nőket férfiasozzák előszeretettel.
2022. jan. 29. 02:43
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Hátközépig érő hajam van férfiként, hát még egyszer sem hívtak emiatt melegnek, haverok inkább Jézus meg viking jelzőkkel szoktak néha hülyülni. Mondjuk ehhez hozzátesz hogy szakállas is vagyok.
2022. jan. 29. 05:31
 24/27 jpeter1 ***** válasza:
65%
Nekem térd alá ér. Néha a hossza miatt beszólnak,de nem izgat. Sokszor kényelmi okból a fejem tetején turbánszerűen feltekerem.
2022. jan. 29. 09:52
 25/27 anonim ***** válasza:
41%
Hát szerintem elég csöves hatást kelt.
2022. febr. 1. 17:12
 26/27 anonim ***** válasza:
Még ápolt hajú férfit nem láttam hosszú hajjal, csak filmben. Minden hosszú hajú osztálytársam, ismerősöm nyíratlan, összevissza loboncot viselt, többük zsírosat is.
2022. márc. 27. 12:31
 27/27 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én személy szerint szeretem,ha egy férfinak hosszú a haja. Feltéve ha ápolja és jól is áll neki. Ferjemnek hosszú haja van és ápolja,neki olyan a stílusa és az arca is, hogy nagyon jól áll neki. Kisebbik öcsém is próbálkozott vele középiskolában. Ő is rendszeresen ápolta,de neki olyan az arca,hogy nem állt jól neki. Egy idő után le is vagatta. Ferjemnek vastag szálú,sűrű sötét haja van, ocseimmel szőke,vékony szálú. Szerintem ez is sokat számított azon,hogy nem állt jól neki. Ferjemnek most hatkozepig erő a haja, az enyém hosszabb, de volt olyan,mikor neki volt hosszabb haja kettőnk közül. Mindig is irigyeltem,hogy neki olyan nagyon gyorsan nő a haja. En nem festem,nem daueroztatom, nem vasalók vagy sütöm, vagyis semmi olyat nem csinálok ami ártalmas neki,meg is lassan no. Ferjemnek még nem gyozom vágni alul. Jelenleg olyan a hajstilusa,hogy fül feletti részt noveszti, fül alatt pedig par milisre van vágva.
2022. ápr. 7. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!