Ha valaki utál egy másik nemzet tagjait, azt minek nevezik?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk nem más rasszhoz tartozik a nemzet, amit utál, akkor is a rasszista jelző használatos?2022. jan. 22. 13:44
1/13 anonim válasza:
A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.[1] A rasszizmus nyelvi alapon megnyilvánuló formája a lingvicizmus.
4/13 anonim válasza:
Attól függ. A románokról van szó?
5/13 anonim válasza:
Én is pont a románokra akartam rákérdezni. Például nekem semmi bajom nem volt velük, amíg nem kezdtem el velük dolgozni.
6/13 A kérdező kommentje:
"amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli"
Mondjuk ezt nem értem, ha valakit a belső tulajdonságai miatt ítélnek el, vagy emelnek ki, az miért lenne rasszizmus.
2022. jan. 22. 16:25
8/13 A kérdező kommentje:
Azt értem, hogy ez a definíciója. Azt nem, hogy mi köze ennek a rasszokhoz.
2022. jan. 22. 16:30
9/13 anonim válasza:
Miköze a babapiskotának a babához?
10/13 A kérdező kommentje:
Sok. Nekik adják, könnyen olvad a szájban, nem nagyon kell rágni.
2022. jan. 22. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!