Miert akar mindenki menekulni Magyarországbol?
Jelenleg végzős vagyok az egyetemen(mechatronikai mérnöki szak) es így feljott a tema csoportasak kozott h ki mihez kezd vegzes utan es eddig 100/90 azt mondta h amint vegez o szeretne kiköltözni kulfoldre ez miert van ?
Ilyen rossz allas lehetosegek vannak itthon?
Ha ennyien így allnak ehhez nem lesz szakember hiány?
Ezt egy másik ugyanilyen kérdéshez írtam válaszként, de itt is megállja a helyét:
- ha lesz egy barátnőm, nem lehet gyerekünk
- lehet hogy (majdani) diplomás ápolóként jól fogok keresni, de külföldön legalább tripla olyan jól
- voltam Ausztriában... egész mások az emberek, sokkal kultúráltabbak, szépek az utcák szemét és graffiti nélkül, a mezei jegyszedő is kedves, mosolygós
- Megbecsülik az embereket. Okj képzéses masszőrként írtam 5 csillagos hoteleknek, kevés nyelvtudással, tapasztalat nélkül. A legalja minimum volt hogy kedvesen visszaírtak, jobb esetben leírták hogy miért nem felelek meg. De volt olyan is hogy elhívtak próbanapra, az útiköltséget én álltam, de próbanap előtt ingyen használtam a wellnest, kaptam szobát, ételt. Itt nálunk nem szokás visszaírni, ja meg konkrét szolgának kezelnek, nettó 1.100 ft órabérért (és ez csak egy terület). Itt MO.-n minden interjún hülye fiatal picsænak néztek, akinek a 150K-s fizetést jónak akarták eladni, és még sorolhatnám...
- pénzhez kapcsolódik ugyan, de ha csak egy ápolót nézünk, pénze és szabija is van annyi, hogy félévente elmehet nyaralni. Nekem most 6 nap szabim van.
- szintén pénz. Nem mindegy hogy megélsz a pénzedből, vagy tudsz félretenni, jövőt tervezni, biztonsággal gyermeket vállalni, nyugdíjra gondolni, stb. Erre 300 ezer ft nem elég...
- iszonyat buták és nagyon betegek az emberek. Konteók, vírustagadás, Dunning-kruger effektus minden területen, ráadásul fizikai és pszichés betegségekben is rengeteg statisztika elején vagyunk...
- szétbarmolt oktatás és egészségügy. Ha lenne gyerekem, beirathatnám egy olyan suliba, ahol 5 éve nincs kémiatanár. Ha rutin vérvételen kiderülne hogy valami hormonbajom van, várhatok fél évet endokrinológusra. Természetesen ezek megoldhatók magánba, de itt megint a pénznél vagyunk, hogy most a PCOS-emnek csak a megállapítása 50 ezer forintomba került. Nem volt nyelvoktatásunk, ahhoz hogy németül megtanuljak, 4 ezret adok tanárnak óránként (és ez olcsó).
Soroljam még? Lezüllesztett szemétdomb, ahol buszon nem látsz mosolygós embert, és a vezetők szerint akár meg is dögölhetsz, legalább nem kell nyugdíjat fizetni neked.
21N
Érdekes kérdés.
Én 3 országban éltem, azok 3 fővárosában - Anglia, Luxembourg és Olaszország.
Budapesten szintén dolgoztam, it születtem, itt nőttem fel.
Aki nem élt külföldön hosszabb időre, nem tudja ezt elképzelni.
Angliában a lakótársaim, egy házas pár (egyik recepciós volt egy hotelben, másik HR-es) nem voltak gazdagok, teljesen átlagos munkájuk volt. Nyáron a Maldív-szigeteken nyaraltak 2 hetet, télen Svájcba repültek síelni 1 hétre, a lehető legminőségibb élelmiszerekkel főztek naponta, havonta legalább 2x mentek koncertre/színházba és még sorolhatnám...
Luxembourgban a munkatársnőm terhes lett, az állam a gyermek 18 éves koráig a nőt biztosítja a minimálbérben, ami ott akkor 2200 euro volt (gondolom most már nőtt). Ugyanitt egy kiló csúcsminőségű paradicsom, alma stb. zöldség/gyümölcs 1 euro (!). Egy péksüti fél euró. Egy liter tej volt 0.40 euro (!!). 5 évesnél idősebb autót nem láttál az utakon. És ez mind teljesen természetes volt nekik.
Olaszországban egy étteremben 10 euróért 2 fogásos vacsorát kaptál házi borral, a legnagyobb kedvességgel, élő zenével. Ha kevésbbé fancy helyre mentél az volt 6-7 euro, de ahhoz is járt már egy koktél. Az átlag kereset 1600 euro.
Budapesten ma voltam egy étteremben, ahol nincs pincér, te magad kivárod a sorod, megvárod, míg elkészül az étel, fizettem 4500 forintot egy salátáért kb. 50dkg csirkével és egy Natúr Aqua ásványvízzel, ez kb. 15 euro. Az átlag kereset 700 euro.
Nem tudom értitek-e a különbséget, és elég egyértelmű e miért akarnak elmenni..
Mi a magyar nép mentalitása miatt költöztünk el. Meg persze a pénz. Miért dolgoznánk akár 500 ezres fizetésért is otthon, ha máshol 5-6 ezer eurót kapunk fejenként, mindeközben az árak sem magasabbak, az emberek is normálisabbak.
Érdekes volt hazamenni most decemberben. Látni a sok gyűlöletkeltő propagandát, ahogy emberek tényleg elkezdik verni egymást a 4-6-oson, mert szerinte nem volt jól az orrán a maszk. Persze, ha egy szexuális zaklatásnak lettek volna tanúi, akkor a két megtermett úriember szégyenlősen lesütnék a szemüket. Nincs kedvem a társadalom nagy részének a gyerek utálatát, a szexizmust, a folytonos feszültséget tolerálni. Az, hogy a csövesek orgiát rendeznek a Móricz Zsigmondon az teljesen hétköznapi. Nincs szükségem irigyekre, meg hogy mindenki ott próbáljon meg akadályozni, kibaszni velem ahol tud. Szokott hiányozni az otthon, de inkább az a gyerekkori emlék róla, ami hiányzik, nem költöznék vissza soha. A nekem kedves ismerősök, rokonok is hiányoznak, most főképpen, hogy nem mer az ember hazautazni, nehogy ott maradjon, valami új, nagyszerű intézkedésnek hála. De az internet ezt nagyon nagy részben enyhíti.
Nem akar mindenki menekülni Magyarországról. Vannak, akik azt hiszik, hogy Nyugaton jobb. Aztán szembesülnek a rabszolgasággal, a brutális rezsivel, az élelmiszer árakkal, és jönnek vissza.
Elindult a visszatérés hullám.
Nagyon bosszantó azzal szembesülni, hogy reggel meghallgatom az M1 híradóját (csak ez jön be az interneten reklámok/megszakítás nélkül) miszerint az ország gazdasága fénykorát éli, mindenki milyen jól él - aztán elmegyek a boltba és látom, hogy tegnap a tej 340 forint volt, és ugyanaz ma 370 forint..
Ez kis összegnek tűnik, de nyílván nem csak tejre igaz ez, hanem minden más (alapvető!) élelmiszerre, tehát gyakorlatilag naponta/hetente 10%-os drágulásról beszélünk az ALAPVETŐ élelmiszereknél.
A fizetésekben nincs naponta 10% emelkedés, de még éves szinten sem.
Itt a baj!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!