Hogyan alakul ki a tisztelet?
Ha valóban ugyanúgy teljesítenek, ugyanannyit, és ezt nem csak a te igazságtalanságérzeted mondatja veled, akkor lehet pl. az, hogy a másik jobban el tudja adni magát, jobban el tudja hitetni, hogy ő jobban teljesít.
Pl. volt egy kollégám rendszeresen kimutatást írt arról, hogy milyen jól dolgozik, mennyit spórolt a cégnek azzal, hogy körültekintő volt, ezekről összehasonlító táblázatot rittyentett... és tényleg ász volt, mégha csak valamit egy évben egyszer csinált valójában, ami változást okozott.
Amúgy igen, a kisugárzás, a tekintély is fontos. Valaki visszahúzódó, akkor nem hiszik el róla, hogy ugyanúgy, esetleg jobban ért a dolgához, és jobban is csinálja talán, mint a nagyszájú.
Az alapvető tisztelet, kulcsa többek közt a kisugárzás és a munkatársaidhoz való viszonyulásod.
Én eddig szerencsés helyzetben vagyok, ez a második munkahelyem és mindkettőn egy olyan közösségbe kerültem, ahol mindenki megadja a kellő tiszteletet a másiknak. A főnökök egyenesek, megmondják kerek perec mi van és szilárdan kitartanak dolgok mellett, tekintélyt parancsolóak, de mindig próbálják kihozni a legjobb helyzetet a beosztottjaiknak és a meetingek is egy nagyobb családi beszélgetésre hasonlítanak, mintsem egy munkahelyi megbeszélésre. Őket nálunk pl. ezért tiszteljük.
A munkatársakkal azért tiszteljük egymást, mert tudjuk, hogy mindenki elvégzi a rábízott munkát ami elég fontos mivel egymásra épül amit csinálunk és számíthatunk egymásra, beugrunk vagy besegítünk ha tudunk.
Ellenben van egy másik részleg a mostani munkahelyemen, ott van egy kollegina, aki egyedül ül az irodában és nem nagyon szól senkihez, őt pl. a kollégái szinte levegőnek nézik és lerázzák ha nagy ritkán közeledne valakihez, vagy segítséget szeretne kérni. Az egyik ilyen kollégával valamelyik nap beszélgetésbe elegyedtem és szóba jött ez a hölgy is. rákérdeztem, hogy miért ilyenek vele. Azt kaptam, hogy mert olyan magának való, nem nagyon kommunikál senkivel, szerintük a munkáját sem végzi jól, nem is érti hogyan dolgozhat itt ilyen mentalitással, hiszen ez egy közösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!