Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért él az a köztudatban,...

Miért él az a köztudatban, hogy a pedagógusnők kedves, aranyos, jótét teremtmények?

Figyelt kérdés

Nekem ez a Nagykarácsony című film tett be ezzel a dologgal kapcsolatban, amit most vetítenek a mozikban.

A történet szerint, egy tűzoltó meg akarja kérni a barátnője kezét az emelőkosárból, az ablakon keresztül. Mikor is meglátja, hogy a barátnője egy másik pasival van éppen a lakásban. Ekkor Arnold a tűzoltó, kiesik az emelőkosárból. Túléli, de tériszonyos lesz. Emiatt lefokozzák és a karácsonyi vásárban kell szolgálatban lennie, ahol megismerkedik a éppen betlehemi műsort készítő kedves, bájos tanítónővel. Aki segít Arnoldnak lekűzdeni a tériszonyát. Persze ekkor megjelenik az ex, aki újra akarja kezdeni, de kiderül Arnold tériszonya és akkor az ex azt mondja, hogy hozzá nem illik egy ilyen pasi.

Ez a film. De a valóságban szerintem sokkal inkább illene a hűtlen, felszínes, nem elfogadó barátnő szerepe, egy padagógushoz. A valóságban szerintem egy nagyképű pedagógus, sosem állna össze egy csóró, diplomátlan tűzoltóval.

Legalábbis, nekem ez a tapasztalatom. Volt 3 pedagógus barátnőm is, de mind három egy felszínes, anyagias, erkölcstelen nő volt. Persze nem általánosítani akarok, csak a saját tapasztalataimat írom le.

Tehát a kérdésem, hogy miért él a köztudatban ez az úgynevezett "rendes nő" kép a pedagógusokról, mikor a (tapasztalataim szerint) a valóságban teljesen mások? Szerintem ha már oktató-nevelő munkát végez egy pedagógus, akkor éljen egy példamutató életet.

2021. dec. 28. 15:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
mi az, hogy provokatív kérdés? arra van az oldal, hogy kérdezzünk, ha azt akarunk, akkor szélsőséges dolgokat. na és?
2022. jan. 2. 16:58
 12/12 anonim ***** válasza:
A szomszéd nő is pedagógus. Visít hörög a 3 gyereke, mint az állat, és sz-rik rája. CSOK-osok. Lakni nem lehet a környéken tőlük. A borvirágos Márta nénit sem kedveltem 30 évvel ezelőtt, ezt is gyűlölöm szívből, gyomorból és végbélből is. Anyagias erkölcstelen g3cik!
2022. márc. 12. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!