Úristen, tényleg ennyire undorító világban élünk? Ez a Karácsony? Hányok...
Kényelmes munkát végzem, átlagos keresettel, spórolok, befektetem hogy legalább infláció közeli legyen hozam de lehetetlen ennyiből egyről a kettőre lépni.
Röviden ennyi, megélek de sosem leszek gazdag. Az én szüleim sajnos nem loptak, nem adtak pénzt, már a javak elosztása megtörtént, minden piaci rés lezárva, a kamunátha korlátozás végleg elvett minden lehetőséget. Ebből csak rendkivüli intelligenciával lehetne kerülni vagy elképesztő gátlástalansággal egyikkel sem rendelkezem.
Átlag életből úgy lehet legtöbbet kihozni ha családot elkerülöm akkor több marad, azok teljes rabszolgák akik rendszernek szaporodnak.
"Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája."
Paulo Coelho
"Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája."
Csitáry-Hock Tamás
"Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is."
Kálnay Adél
"A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk."
Vida Ágnes
"A társadalom zöme számára a karácsony az a három nap az évben, amikor megpróbálnak úgy tenni, mintha szeretnék egymást. Én viszont úgy gondolom, hogy ha május ötödikén vagy február másodikán, vagy akár ma reggel két ember szívből, tisztelettel és szerelemmel tud egymáshoz érni, amikor kinyitják a szemüket - az azt jelenti, karácsony van."
Csernus Imre
"Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni - ez a karácsony igazi szelleme."
Calvin Coolidge
"Hiába keresed a feldíszített fán
nem találod meg a megvásárolt ajándékokban
nincs belesütve a bejglibe és mézeskalácsba
nem foglal helyet az ünnepien terített asztalnál
egy helyen létezik
onnan árad ki
felragyogtatva a csillagokat is
fényével áthat
melegébe ölel
az a pont a világ közepe
szívnek nevezik."
Ara Rauch
“De aki szívében nincs karácsony, az ajándékkal kompenzál, mert azt hiszi, hogy ezzel meg van oldva minden.“
Jaj, tipikusan az a duma, amivel a szegényebb emberek áltatják magukat. “Nekik drága kocsijuk van, boldogság biztos nincs.” “Nézd mennyi ajándékot vettek a gyereküknek, tuti ezzel próbálják kompenzálni, hogy soha nem töltenek együtt minőségi időt.” “Jaj mennyit költöttek karácsonyra, mennyire anyagiasak, bezzeg mi, akiknél csak töltött káposzta lesz, és nem ajándékozunk, mert a karácsony a szeretet ünnepe, mi élünk szeretetben!”
Elhiszem, hogy fájdalmas nézni, hogy valakiknek ennyivel jobban megy a sora. De elég szánalmas az a téveszme, hogy csak azért, mert valakinek sok a pénze, rögtön boldogtalan, elhanyagolja a családját, illetve csak kompenzálni akar vele, és megvenni mások szeretetét.
Gratulálok, sikerült kiragadni egy mondatot és az egód által vélt igazság szerint kiforgatni az egészet.
Nem hiszem el, hogy pszichológiailag ennyire sok selejt és éretlen van ebben az országban?! 😕😫😠
Nem erre értettem, drágaság, te kiforgattad, amit írtam.
De a gyengébb értelmi szintűek kedvéért írok egy példát, hogy mire is értettem ezt:
Párom apja lesz.rja a karácsonyt, bár igazándiból az összes létező ünnepet, teljesen érdektelen mindenhez. Eléggé elmaradott mind értelmi, mind érzelmi szinten. Párom gyerekkorát tönkre tette.. lényeg a lényeg, hogy mivel ennyire érzelmileg üres, ezért mindig próbál egy valag ajándékot venni ilyenkor karácsonykor, sokszor értéktelen vackot, amire se páromnak, se nekem nincs szükségünk.. remélem idén nem kapjuk meg a 100. pár zoknit.. de ő azt hiszi, hogy ez így jó, ezzel kompenzálja a szeretetét (mivel egyébként máshogy nem tudja kimutatni) és az ő szívében nincs karácsony iránti szeretet..
Érted már?
Nem arra kell ilyenkor gondolni, hogy most a szülők, mivel megtehetik, megveszik 20 000-ért a gyereknek az ajándékot.. de látom, te nagyon fejletlen vagy. Ajánlom, hogy olvass az új évben sok pszichológiai könyvet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!