Miért kultúrálatlan a magyar társadalom?
Már a kulturálódás is aránytalanul magas, csillagászati összegekbe kerül. Arra például biztos lehetsz, hogy nem fogom ingem-gatyám elkölteni, hogy a "Rigó lett-e Ó, vagy nem lett-e végül Ó"! Azt meg létráról tojom le, hogy melyik költő/író hol kujtorgott, amíg mozogni tudott és kiket dugott meg - évszámra, hónapra, névre lebontva - úgy, ahogyan az sem érdekel, hogy kinek, milyen agymenései, "korszakai" voltak. Mondj egy mostani költőt, akit érdekelnek az általam megélt korszakok! Na ugye!
Sokan ilyen részletekben vélik megnyilvánulni a kultúrát, - olyanokban, amit az emberek 99,9 %-a soha többé, sehol nem fog tudni használni az iskolapadból kikerülve. -Ez sok embernél megy a "perifériára" - először, - azután meg a "levesbe", mert haszontalan számára! Ilyen egyszerű a képlet! A felszabadult kapacitást pedig arra használja, aminek hasznát veszi!
Rövid példa:
Tanulmányaim befejezését követő rövid időn belül leltárellenőr lettem egy dohányipari cég bolthálózatához kötötten.
Tojtam az Arany Jánosra - és az összes barátjára, - de fejből vágtam a bevonultatásomig a csomagolások tartalmának darabszámait, az árakat és 33-ig a számok négyzetét. Erre volt szükségem - és nem arra, hogy a Petőfi az útszéli kutyára is rámászott, amerre járt!
Ilyen egyszerű!
Nagy hiba a műveletlenséget a kulturálatlannal keverni!
Makó és Jeruzsálem a kettő.
Egy analfabéta is lehet kulturált a megnyilvánulásaiban és egy könyvtárnyi lexikális tudást felhalmozó, 3 diplomás is lehet kulturálatlan barom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!