Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért szinte csak...

Az emberek miért szinte csak negatív fogalmakat társítanak az öregedéshez?

Figyelt kérdés

Valóban, ha azt vesszük a biológiai versenyben már lemarad az illető, hisz a teljesítőképessége csökken, de ezzel párhuzamosan a vele szemben támasztott elvárások is csökkennek, nem kell már annyira hajtani az anyagi javakért, párkapcsolatért nyugodtan olvashat, járhat túrázni, gyógyfürdőzni, stb, ha egészsége engedi. Nyilván, ha kisnyugdíjasról van szó, akkor nem, de az olyan valószínűleg fiatal korában sem élt annyira magas színvonalon.

A bölcsesség és az élettapasztalat szerintem nagyon pozitív, jó esetben az ember megszereti a valóságot és nem a saját vágyai által keltett illuziókat. Viszont lehet az is közrejátszik, hogy a modern technikai eszközök kezelése nehezebben megy az időseknek és a fiatalok ezt rossz szemmel nézik. Mindenesetre az igaz, hogy szinte senki nem akar megöregedni, próbálja eltolni ezt magától, pedig sokkal jobb, mintha ha valaki fiatalon hal meg, márpedig mindenkinek az élete véges.

2021. dec. 19. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert hazánkban a nyugdíj olyan alacsony összegű, hogy az öregség a nyomorral egyenlő. A fizetéséből meg hiába gyűjt valaki életében, elinflálódik az összeg. A nyugdíjpénztári megtakarításokat meg már egyszer elvette a kormány, az nem biztonságos.
2021. dec. 19. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem, melyik emberek, hol? Magyarországon kívül szinte a fiatalkorában sem mahas színvonalon elő nyugdíjas is megmarad a nyugdíjából, nem muszáj elmennie napszámba krumplit szedni. Ezenkívül azok az országok, ahol mélyszegénységben élnek, boldogok, mert nincsenek kiszolgáltatva a rendszernek, ugyanez igaz a "civilizálatlan", nem Európa vagy USA, Kína szintű országokra, ahol ha elveszíted az állásod, mehetsz csövezni a hírességek sétányán vagy robotolni valamelyik gyárba éhbérért.
2021. dec. 19. 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Ja, és nincs egészséges öreg, csak az amerikai filmekben.
2021. dec. 19. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Hat en semmi jot nemlatok benne.. nem is szeretnek 60nal tovabb elni
2021. dec. 19. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
12:54 Később majd másként látod. Én is így voltam, 20 évesen. Most 64 vagyok és vannak még 10 éves terveim is. Most ruháztam be díszhal tenyésztésre. Ami nem 1 éves, ha rendesen szelektálok:)) Elárulom, még bulizni is járunk a párommal, sőt alkalmanként egyedül is.
2021. dec. 19. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!