25 évesen lehet fejleszteni a hallást? Sokszor nem értem mit énekelnek a zenékben, ha magyarul van, ha angolul
#1.
Nem értem konkrétan a szavakat amiket énekelnek, nem a jelentésüket nem értem. Mintha a szavak végét mindig elnyelnék vagy ilyesmi.
A magyar "énekesek" többsége borzasztó rosszul artikulál.
Az angol esetében meg másként ejtik a szavakat, mint ahogy egy magyar tenné, nem minden hangot mondanak ki, több összeolvad, meg eleve nem úgy ejtik az - elvileg ugyanolyan - hangot, mint a magyarok, más a hangképzési módszerük.
Az angolhoz sokat segít, ha megkeresed a neten a szöveget hozzá és úgy hallgatod, akkor észreveszed, hogy mit hogy szoktak mondani.
Tegyük föl, lehet hogy van valami probléma a hallásoddal, de azt biztosan nem, éneklés félrehallásából lehet megállapítani. A zenében, énekben, a ritmus a dallam fontosabb mint az érthetőség. Többször volt már olyan, hogy százszor hallgatott zenében, 10 év mulva esett le egyszercsak, hogy pontosan mit is énekelnek. :)
Ez legfeljebb akkor mutathat problémát, ha gyakran van ilyen.
Ezzel együtt, létezik olyan halláskárosodás, hogy a fül a hátérzajból nehezen hallja ki a beszédet, míg csendben, teljesen jól hallja az ugyan olyan hangos beszédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!