Van olyan, aki az előírás ellenére nem viseli a maszkot a tömegközlekedésben?
Én általában viselem, bár egyszer kétszer előfordul, hogy elfelejtem felvenni.
Viszont múlt héten egy nap elég messze utaztam a busszal, akkor azért lehúztam az orrom alá.
Én eddig már rászóltam két emberre, hogy vegyék fel, mert mindenki más is felvette. Az egyik elnézést kért és felvette, mondván "elfelejtette", a másik viszont nem tett semmit, csak nevetett.
Szerencsére a többség normálisan viseli, bár mindig látni olyat, hogy kilóg az orra, vagy brutális piszkos maszkot hord. Az utóbbit nem tudom megérteni, én még a kezemmel sem nyúlok az arcomhoz, ha nem muszáj, egyesek pedig egy retkes anyagot a szájukhoz tesznek.
Úgyis mindjárt kötelező lesz általánosan is.
Szerintem holnap kiderülnek a drasztikus hétvégi adatok aztán este már be is jelentik.
Erre számítok. Szóval legalább szokatom magam vissza azzal, hogy viselem.
Az a baj, hogy én simán rászólnék egy cigányra, hogy vegye fel a maszkot (bár vannak közöttük késelősek is, akik pont lesz*rják, hogy egy tömegközlekedésen vagyunk és a pillanat hevületében azonnal nekem jönnének) csak a többi utas semmit nem tenne egy ilyen esetben. Fogadni mernék, hogy egyesek élőben közvetítenék a verekedést, mások bámulnának, valaki pedig észre sem venné, mert a telefonján pötyögne.
Úgyhogy ezért nem szólok, de valamit mégiscsak tenni kellene, hiszen másokat veszélyeztetnek.
Persze, hogy van. A hajléktalanok, a cigányok és még pár idióta, akinek hasonlóan 60 körül van az IQ-ja.
Szerencsére nagyon ritkán tömegközlekedek, de akkor rendszeresen látom, hogy sokan nem hordják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!