Mi a véleményed a székelyekről?
Magyarországi magyar vagyok.
Minden erdélyi aranyos, kedves, normális ember, akit ismertem.
Ahogy mellesleg a felvidékiek és a délvidékiek is
Kicsit másabb a beszédük, kb ennyi, ugyanolyan magyarok mint mi.
Volt 3 székely munkatársam, az első pár napban visszakellett kérdeznem 1-2 kifejezésre mert nem értettem elsőre :D
A másik dolog hogy általában nagyon jó a nyelvérzékük (szerintem) volt szlovákiai magyar munkatársam is, neki természetes volt hogy beszél magyarul, szlovákul, németül (itt dolgoztunk) és még angolul is.
Ugyanez ment a többinek is, nekik teljesen természetes volt.
Illetve volt egy romániai magyar-angol tanárom, ő mesélte hogy Romániában a 90'es években rengeteg külföldi tv csatorna nem volt szinkronizálva, csak felirat volt.
Ez is rengeteget segít a nyelvtanulásban.
Le fogtok pontozni, de leírom.
Nekem, és ismerőseimnek is vannak tapasztalataink odakint, és itthon is. Ezek alapján azt mondhatom, hogy barátságos, közvetlen, de furfangos, számító emberek. Több ismerősöm adott munkát itthonra települt székelyeknek, és mindig ugyanaz történt: eleinte igyekvők, szorgosak, aztán egyre inkább rád telepednek, egyre többet várnak el, mintha kötelességed lenne minden gondjukat megoldani, mindenben segíteni őket. Szóval én azt mondom, kellemes, barátságos emberek, de nem azok a csodamagyarok, aminek sokan be akarják állítani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!