Miért csinálja ezt néhány ember?
Egy átlagos családi beszélgetést hozok fel példának.
Rokonok összegyűlnek. Leülünk az asztalhoz és beszélgetünk. Azonban van egy ember aki ha bármit mond az ember, ő azt elismétli, majd röhög egyet.
Pl. legutóbb az egyik tag megjegyezte, hogy a kapubejáró előtt simán elfér 3 autó is ha én egy kicsit másképp állok oda.
Én ekkor mondom, hogy hát igen, elfér, de mondom én most kicsit középre húzódtam, mert nem várok annyi vendéget.
És akkor erre a rokon aki felhozta a témát elkezdi nevetve megismételni amit mondtam, hogy: "kicsit középre húzódtam" (és eközben végig nevet)
Tehát remélem érthető, hogy mire gondolok. Elmondasz egy mondatot, majd a másik fél megismétli röhögve.
Nem mindenkinél, de van egy-két ember akinél tapasztalom ezt, és leginkább a családi körből.
Ennek mi az oka egyébként? Én ezt sosem értettem. Mégcsak nem is poénkodok, mert oké, ha elmondok egy poént akkor értem a reakciót, de így érthetetlen számomra.
De ez nonszensz.
Minden második mondatnál ezt csinálja és nem csak akkor ha én szólalok meg, mással is.
Amikor legközelebb ezt csinálja, nézz rá döbbenten, és kérdezd meg: Mondd, te miért ismétled meg folyton a mondataimat röhögéssel?! -és ne tegyél hozza semmit, csak nézz rá tovább, várakozón.
Tanulj az asszertív kommunikációról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!