Mennyire szokatlan a hobbim? (buszos városnézés)
Igazából nem is mondanám hobbinak, jobban mondva időtöltés.
Mert van más rendes hobbim is de ez is egy közülük.
Néha ha úgy van kedvem, bejárok egy adott útvonalat tömegközlekedéssel és egyszerűen felszállok a buszra vagy villamosra, leülök hátra vagy ott ahol nem fognak zavarni és csak bámulok ki az ablakon és nézem a környéket, ismerkedek új helyekkel úgy hogy nem kell gyalogolnom. Persze zenehallgatással jobb de sokszor elfelejtem a fülest. Lehet mások szerint időpazarlás meg inkább nem utazna bkk-val de nekem nem jelent gondot. Van egy megszokott útvonalam amit mostanra igaz kezdek unni így új útvonalak után nézek majd, de úgy elvagyok vele. Ha van bérletem miért ne lehetne. Úgy szoktam, hogy elmegyek egy busszal egy adott helyig, ott felszállok egy másikra és azzal a végállomásig és onnan vissza fele és ezt annyiszor ahányszor bírom még és nem unalmas. Csak 2-3 kör szokott lenni. Nagyon elmegy vele az idő főleg ha sok a menetideje. Persze ezt nem pisi szagú villamoson szoktam ahol alig kapnék levegőt. Általában mindig normális buszokat fogok ki, egyszer volt az, hogy leghátulra nem tudtam ülni, mert ki volt belezve ott valami és a székre volt helyezve na mondom...Azért inkább buszt mondok, mert villamossal is lehetne, de azoknak általában rövidebb a menetidejük amik a környékemen vannak meg ott nem kényelmesek az ülések, kevés van ahol nem kell szembe ülni mással. Lány vagyok amúgy, bár kérdés szempontjából nem lényeges.:)
Ilyen céltalan utazást én is csináltam annó, mikor be kellet járnom a városba a suli miatt.
Csak most, hogy nem járok iskolába, nem fogok bérletet venni csak azért, hogy a buszon ücsörögjek.
Manapság inkább bringával meg robogóval járkálok céltalanúl. 😁
Bő 20 éve volt 2 évolyamtársam, akik hasonló módon szórakoztatták magukat, azzal a különbséggel, hogy ők szisztémát tettek bele: az összes helyijárat útvonalát akarták végigjárni.
Én is szívesen csináltam volna, hogy megismerjem a várost, de időmbe nem fért bele.
Nem hiszem, hogy ez elterjedt hobbi lenne, de nem is egyedi.
Én is csináltam hasonlót diákkoromban. Főleg amikor kész voltam a vizsgákkal, de még volt pár nap a vizsgaidőszakból, kinéztem egy városrészt amit még nem ismertem, és beutaztam busszal, villamossal. Bár Budapesten születtem és itt nőttem fel, sok városrészben sosem jártam még korábban. Kihasználtam a BKV-bérletet. Akkoriban még sok olyan járat működött, ami megszűnt vagy lerövidült azóta.
Hétvégenként volt, hogy vidékre is elmentem. Egy korai járattal mentem, este visszajöttem. Volt pár év, amikor 67.5% volt a doákkedvezmény. Sokfelé eljutottam így az országban. Akkoriban még sok olyan vasútvonal működött, amin azóta nincs forgalom. Pl. Kál-Kápolna - Kisterenye
Semmi baj nincs vele, én is imádom buszozhatni. :)
Viszont ha sok időm van, akkor inkább gyalog megyek. Nemrég azt az útvonalat sétáltam végig, amit eddig mindig csak busszal tettem meg. (Miskolc Egyetemváros - Centrum) Egészen más élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!