Én miért nem lehetek őszinte másokkal? Miért félemlítenek meg erődemonstrációval?
A csapból is az folyik, hogy az ember legyen gerinces, egyenes.
De én mindig azt veszem észre, hogy a gyakorlatban ez nem működik.
Csak az lehet egyenes és őszinte, aki erős, aki befolyásos, aki hangos.
Én, ha pl. megunom a beszólást és éreztetem az illetővel, még neki áll följebb, hogy "hát ezen megsértődsz?"
Illetve még olyat is kaptam valakitől, hogy: "Miért? Jobban fáj, mint egy pofon?"
Miért ilyenek az emberek?
Amúgy férfi vagyok és az a bosszantó, hogy már 40 felé közelítek. Mást 20 éves korában tisztelnek, még 50-60 évesek is!
Amúgy pedig nagyrészt tartom magam, kussolok, végzem a dolgomat, de néha elegem lesz az egész életből!
"Miért? Jobban fáj, mint egy pofon?"
Ez nekem iróniának tűnik, talán arra akart reflektálni, h TE bántod az embereket szóval és vedd már észre magad?🤔 Nem tudom.
A tisztelet nem "korral jár". Az hogy előbb születtél az csak egy állapot.
A tiszteletet ki kell érdemelni, tiszteletreméltón viselkedni, és főleg, neked is tisztelni kell másokat!
Nem írod, hol, milyen helyzetben történnek ezek.
Munkahelyen kívül azzal állj szóba, akivel jó beszélgetni.
Munkahelyen ha cseszegetnek a kollégáid, szólj a főnöknek. Gondolom nincs elég munka, azért foglalkoznak veled. Majd a főnök ad nekik, és megszűnik a problémájuk. :-)))
Elnézést akkor, eszembe nem jutott hibáztatni.
Azért írtam oda, h nem tudom, mivel ezek a példák gondolom párbeszédek voltak, ebből csak egy válasznyit írtál le. Ennyiből sztem nem lehet objektívan átlátni a helyzetet.
Lehet, h nem elég határozott a fellépésed. Nem tudom, nem ismerlek.
Fiatalabb korodban is volt ilyen probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!