Szerintetek is hülyeség amit a mamám csinál?
Tehát 73 éves, és pont olyan élete van amitől én nagyon félek, hogy én is járhatok így.
Tehát egyedül él közel hozzánk (ez az egy szerencséje van) amúgy teljesen magára van utalva, egyedül él, nincs segítsége semmiben (ha csak mi nem segítünk neki)
Na már most egy kicsit szerintem azért idegesítő amit csinál, mert apám néha szóba hozza neki, hogy "miért nem keres már valakit magának?" "mindent nekem kell megoldani, mert magának nincsen férje"
(és egyébként hiába öreg, lehetne neki társa)
De erre mindig az a válasza "minek azért hogy azt is én tartsam el"
És minden szar miatt nekünk kell átmenni hozzá, nálam ok mert van időm, viszont a szüleim nem érnek rá folyton vele törődni.
Egyszóval idegesítő néha, hogy így látja a dolgokat, és valahogy hibásnak érzem őt ebben.
Viszont soha nem mondom neki, mert simán lehet hogy én is egyedül döglök meg, mert már 2 éve egyedül vagyok.
Na amúgy rákos sajnos és nem tudjuk mennyi ideje van még, és azért mindenben támogatjuk, de akkor is mindennap megjegyzi "nekem nem segít senki" stb mit gondoltok erről? Tényleg érdekel. 28 f

Öreg, beteg...ezekben az években már csak rátok számíthat.
Az én nagyszüleim se bírják már magukat, mégse kérnek segítséget viszont folyamatosan panaszkodnak hogy nehéz minden, amikor mondom hogy segítek xy dologba akkor meg nem kell.
Amikor önállósítom magam, és megcsinálok dolgokat, akkor pedig az a baj.
Egyébként ők pedig folyamatosan arról beszélnek hogy milyen jó lenne ha nem élnének együtt :D
Az idősek nagy része ilyen.
Nincs lehetősség házi gondozót kérni ? Nálunk a faluban van egy közösségi misszó nevű szervezet, akik napi 1-2 órát segítenek (bevásárlás, takarítás stb) ezt ingyen.
Nincs ilyesmire lehetősség nálatok ?

3
Ezért lenne jó egy gondozónő (akár pénzért) hogy naponta ránézzen, kicsit segítsen neki stb.
Vagy próbáljátok meggyőzni hogy legalább télire hozzátok költözzön.

Idős embert a megszokott környezetébő kimozdítani nem egyszerű. És nem is feltétlenül szükséges. Ha olyan stádiumban van a betegsége, akkor már lehet, hogy tényleg nincs sok neki hátra. Bírjátok már ki ezt a kis időt! Elmentek, meglátogatjátok, kicsit beszélgettek, meghallgatjátok, ha panaszkodik, segítetek neki, ha kéri, ha nem kéri, akkor békénhagyjátok.
Nem kéne egy 73 éves beteg embert azzal vegzálni, hogy keressen párt magának. Normálisak vagytok? Viszonylag kevés idős ember talál új párra, általában nem is akarnak keresni. Minden bizonnyal leéltek egy életet valakivel, és nem kell helyete másik. Én még nem vagyok ilyen idős, de ha most elveszíteném a páromat, akkor sem kéne más már helyette. Ő életem szerelme, senki nem érhet a nyomába.
Próbáljatok a nagyival emberként viselkedni és ne bunkózzatok. Igazából csak úgy voszonyuljatok hozzá, ahogy szeretnétek, hogy hozzátok viszonyuljanak hasonló helyzetben. Ennyi a titok.
5 pontosan ezért írtam, hogy nem mondom ÉN neki ezt, mert még én is nehezen találok magamnak valakit... Apám szokott ezzel hülyeskedni.
Amúgy van már neki rendezve egy magán orvos aki néha kijár hozzá, de neki sem/tőle sem fogad el semmit sajnos.
Mármint csak az van amit a fejébe vesz ha értitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!