Halál eset után nektek meddig pörgött az agyatok az adott illetőn?
Nekem nem rég halt meg apám és sokszor tőle teljesen független témáról vele kapcsolatos gondolatok jutnak eszembe. Van amikor részben kapcsolódik valami, vagy emlék, vagy más, de máskor meg csak úgy teljesen áttérek, hogy "ha ez lett volna" vagy "mi volt vele" stb.
Sokszor zavaró ez az egész, nagyon váratlanul halt meg.
nem gyerek vagyok már, 28 éves felnőtt férfi, nem siránkozhatok
ezt most nem bántásból mondom, mert persze fontos a gyász, de ne random jöjjenek ezek a gondolatok
nekem kell tovább vinnem apám bizonyos dolgait, testvéreim között elosztottuk nagyjából ki mit vesz át, hogy az se legyen, hogy valami tartozást felhalmoznánk emiatt
a mamámat is nagyon szerettem, de rajta alig pörgött az agyam, apámat is nagyon szerettem és mondhatni ő a hülyesége miatt halt meg, mert későn akart csak kórházba menni, amikor már nem tudtak rajta segíteni
nem is tudtam semmiről, karácsonykor láttam utoljára, kb 1 hónapja a halála előtt beszéltem vele telefonon
akartam, hogy sok dolgot lásson még, amiért évek óta dolgozom, tanulok lássa felemelkedni stb és csalódás ez az egész, hogy egyszer csak elment, de ez megesik
nem értem miért kísért ennyire az emléke és a "mi lett volna ha" és társai gondolatok, olyan dolgokról is eszembe jutnak amiknek semmi köze hozzá
remélem a temetés után könnyebb lesz, még elég friss a dolog
2 evig mindennap eszembejutott, most a 3. ev fele kozeledve mar van olyan, hogy nem jut eszembe par napig.
Kitartast neked!
Akármeddig. Lassan 4 éve annak, hogy teljesen váratlanul öngyilkos lett az egyik rokonom, gyakran eszembe jut, és még mindig szoktam gondolkozni rajta, hogy vajon miért...
Ahol tudom az okot (más rokonoknál, ahol pl. stroke, vagy rák vitte el az illetőt) ott kicsit könnyebb ilyen értelemben feldolgozni, ott nem kell a miértet firtatni. Pl. nagymamám halála fájt jó ideig, ma is hiányzik ha eszembe jut, de nála már inkább a kellemes, pozitív közös emlékek jutnak eszembe és szeretettel gondolok rá, nem pedig olyan nyomasztó bizonytalansággal, mint a fent említett rokonom esetén.
Nem értem a 4-es miért van lepontozva.
Idős embernél, pláne ha már volt is valami baja előtte, nem olyan váratlan és nagy dolog a halál.
Az én nagymamás pl 2-szer is űgy tűnt, hogy meg fog halni, mielőtt tényleg meghalt volna. Az agyvérzése után meg demens is lett, s inkább csak vegetált. Ha kérdeztem valamit, nem értette. Gyermekes dolgokat csinált, képzelgett, stn. Szóval számomra a tényleges halála előtt már több, mint egy évvel halott volt. Az unokatestvéreim is 2-3 évig nem hozták magukkal a gyerekeiket, mikor jöttek látogatóba, mert úgy akarták, hogy a kicsik úgy emlékezzenek a dédire, mikor még jól volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!