Tényleg léteznek gonosz emberek?
Figyelt kérdés
Akik nem számításból szemetek, hanem mert szeretnek keresztbe tenni2021. aug. 17. 17:39
11/17 anonim válasza:
Nincsen gonoszabb ember annál, aki azelőtt jó volt, de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.
12/17 anonim válasza:
Igen vannak.Gondolj csak a súlyos mentális betegekre,pl.pszichopátia,skizofrénia,ők hajlamosabbak a gonoszkodásra
13/17 anonim válasza:
Igen, 100 %-osan senki, még az őrültekben is van kevés jó. A mérték számít, így aki gonosz az gonosz. Néha törekedhetünk rosszra, legyen ez kis arányú mindig. A rossz nem létezhet jó nélkül- mert akkor hogyan különböztetnénk meg a kettőt egymástól, ha az egyik nem létezne. Ha van plusz,mínusz is kell legyen. Mert a plusz akkor mindig nőne-nőne és soha nem állna meg.
14/17 anonim válasza:
Ezt még hozzáírom, mert most jutott eszembe. Én sem vagyok tökéletes. Mindig törekszem a jóra, jó akarok lenni és ezt át is adni. De amikor látom, milyen a környezet felteszem a kérdést: Megérdemlik? Ez ki szokott ábrándítani és elveszi a kedvem a jóság irányába
15/17 anonim válasza:
Elöször is megkéne határozni a gonoszság feltételeit paramétereit.
Mert alapesetben ez kb egy valásos fogalom, ahol valaki születetten különösebb ok nélkül aljaskodik másokkal. De ilyen valószinűleg nincs, vagy extrém ritka. Millióból egy.
A valóságban például az elkeseredett, a társdalomból kitaszított, és ezért bosszút állni akaró ember viselkedése lehet ilyesmi.
16/17 anonim válasza:
Az én véleményem szerint nincsenek. Csak nem tudjuk miért csinálják...
17/17 anonim válasza:
Nézőpont kérdése, hogy ki szerint mi a "jó" és mi a "rossz".
Viszont ha valaki aljaskodik, arról rendszerint csakis a környezete tehet. Ha nem lettek volna vele szemetek, akkor ő sem viselkedne így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!