Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek előítéletes a lányokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Én is lány vagyok. És az a baj, hogy mindig ítélkezem a többi lányra először. Amikor még alig ismerem őket egyből az az első gondolatom, hogy biztos, ők is tipikus tini p*csák,akiknek az életük a bulizás, piálás, meg minden héten mással fekszenek össze. Sajnos nagyon sok ilyen lányt ismerek. Nincsenek is lány barátaim, csak fiúk, egyetlen lány barátom van, ő rendes, de ő meg önbizalomhiányos, emiatt olyan csendes és nehezen oldódik fel. De a tipikus szép lányokról akik nem olyan csendesek (nem feltétlen nagyszájúak, de nem is csendes, visszahúzódó lányok) egyből rossz véleményen vagyok mindig, mert az összes tipikus tini lány ismerősöm mind ilyen, jó a külsejük és ezért nagyképűsködnek, meg nem csendeskednek meg szégyenlősködnek.

Pont ezért egyedül azokról a lányokról vagyok jó véleményen és azokkal jövök ki jól, akiknek kevés az önbizalmuk, és nagyon csendesek, mert ők teljesen a bulizós ribizlik ellentétei. De nem akarok más lányokat is megbélyegezni, csak azért mert van önbizalmuk és beszélni is tudnak, nem akarok lánygyűlölő lenni lány létemre, de mindig az az első dolog ami eszembe jut az olyan lányokról, és nem érzem jól magam azért, hogy ilyen ítélkező vagyok. Hogyan változtathatnék ezen?

Lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a nagyobb szájú, szép lányokba vetélytársat látok, és ezért akaratlanul se bírom őket. Ezért jövök ki önbizalomhiányos, csúnyácska lányokkal, mert tőlük jobbnak érzem magam, és nincs okom irigykedni. Pedig én nem akarok meg nem akarnék versenyezni senkivel, meg én úgy vagyok vele, hogy senki sem jobb a másiknál csak azért mert nagyobb szájú vagy jobban néz ki, de mégis bele esem ebbe a hibába. Meg ha mondjuk egy társaságban vagyok ahol van egy nálam szebb lány, aki nagydumásabb is mint én, akkor is féltékeny vagyok, meg azt feltételezem, hogy szándékosan így akarja elcsábítani a társaságban a fiúkat, meg elszedni előlem mindenkit, hogy csak rá figyeljen mindenki (pedig én sem akarok figyelmet, meg azt sem, hogy az összes fiúnak én keljek, de mégis vetélytársnak érzem az adott csajt/csajokat).

Mit tegyek, hogy ne gyanakodjak egyből az összes lányra (még a normálisakra is), meg ne beszéljem be magamnak, hogy mit miért csinálnak, meg rosszat feltételezzek róluk?

2021. aug. 15. 17:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10, hat persze, még nekik all feljebb, mert ranezesre tudom melyik kategóriába tartoznak :Ddd
2021. aug. 15. 18:55
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ezt nagyon rendbe kellene magadban tenni, mert ez így nem oké. Látod, te magad is bevallod, hogy azért "utálod" őket, mert vetélytársat látsz bennük. Próbálj meg magadon dolgozni és nem fognak ezek a dolgok zavarni. Egyébként meg eléggé pick me girl-nek tűnsz így a leírás alapján, azért mert te nem bulizol, attól nem leszel automatikusan jobb ember.
2021. aug. 15. 19:13
 13/25 A kérdező kommentje:
12, ne haragudj, de mikor írtam én, hogy jobb embernek tartom magam? Azoknál biztosan jobb vagyok akik hetente cserélhetik a partnereiket ennyi idősen, meg abból áll az egész életük, semmi más céljük nincsen, csak a pasizás, meg a bulizás. De nem írtam, hogy elítélem azt aki néha bulizni jár, de azt igenis elítélem, aki naponta jár, és mindig a földig issza magát. Én inkább szorgalmasan tanulok, meg elvagyok (és igenis azt vettem észre, hogy emiatt szimpatikusabb vagyok a srácoknak is), aztán majd a bulizás is eljön az én életembe is, de nem fogom olyan durván tolni mint a korosztályom nagyrésze. De nem hiszem, hogy amiatt mert nem buliznék jobb ember vagyok, de rosszabb se vagyok. Viszont azoknál akikről írtam fentebb, náluk bizony igenis jobbnak tartom magam.
2021. aug. 15. 19:25
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Ha egyet tippelhetek, akkor szűz vagy és életedben nem voltál semmilyen buliban az általános iskolás farsangokon kívül.

Savanyú a szőlő, ez egyértelmű.

2021. aug. 15. 19:29
 15/25 A kérdező kommentje:

14, ha egyet tippelhetek, akkor te már 13 éves korod óta nem vagy szűz, lenézed azokat akik szűzek és nem járnak bulizni, mert téged ott szopatnak olyan srácok akikkel akkor látsz először.

Inkább vagyok savanyú szőlő, mint egy útszéli ribizli. :D

2021. aug. 15. 19:34
 16/25 A kérdező kommentje:
*akiket akkor látsz először
2021. aug. 15. 19:34
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
Nem talált. Sokkal később kezdtem szexuális életet élni mint az átlag, bulizni pedig nem sokszor voltam, de néhányszor igen, még fiatalabb koromban. Megvolt az egyensúly, ezért nem volt okom gyűlölni másokat akik nekem nem ártottak, mert nem irigykedtem. De ha valaki olyan ingerszegény életet él hogy még kb soha semmi említésre méltó nem történt vele, az pontosan úgy viselkedik mint te.
2021. aug. 15. 19:38
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagom ilyenkor miert irjak hogy savanyu a szolo, mindenki elott ott a lehetőség hogy elmenjen bulizni es megbszassa magat, csak nem mindenki ragadt ezen a szinten. Ne foglalkozz ezekkel mondom, mind egy kategóriába tartoznak, es ha te ezt tudod előre akkor te vagy a gonosz meg a pick me girl 🤒
2021. aug. 15. 19:40
 19/25 A kérdező kommentje:
Én is fogok bulizni, elhiheted. De eddig nem volt rá alkalmam, amit te nem tudhatsz, hogy miért. Nem, nem azért mert ne lennének barátaim, mert vannak, más oka van, hogy eddig nem tudtam bulizni, pont ezért nem kéne bele okoskodnod az én életembe, úgy, hogy semmit nem tudsz, hogy mi miért van.
2021. aug. 15. 19:42
 20/25 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem akarod hogy mások az életedre reflektáljanak, akkor ne írj ki személyes kérdést 🤷‍♀️

Mellesleg te nem akarsz változtatni, az tisztán látszik a válaszaidból. Benned hatalmas a frusztráció amit az irigység okoz.

Te majd akkor fogsz változni, ha lesz egy fiú akinél nem csak barátzónásnak leszel jó.

2021. aug. 15. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!