Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Visszavezethető ez mind egy...

Visszavezethető ez mind egy dologra vajon?

Figyelt kérdés
Elég nagy idiótaságnak fog tűnni, de szeretném kiírni magamból. Azt sem tudom hol kezdjem... próbálom most elkerülni majd a spirituális dolgokat, mégha lenne is közük ehhez az egészhez. Szóval vagyok én egy fiatal lány, akit már kiskorában molesztáltak/zaklattak, és túl hamar láttam olyan dolgokat amiket nem kellett volna még akkor. Ahogy nővé cseperedtem szinte mindig értek ilyesmi dolgok, 12-13 évesen pl iskolában, 14-től már az utcán is betaláltak fura emberek a fura dolgaikkal. Az első találkozásom a szexualitással egyébként kb.6 évesen volt, és a másik fél kényszerítette rám, de ez mellékes. Apukám nagyon fontos volt nekem kicsiként, de sajnos lelépett egy nőhöz és szerencsénk volt ha huzamosabb ideig 2 hetente tudtunk találkozni, de az is más volt természetesen mint 1 családként lenni. Mikor a szüleim elváltak még nagyon pici voltam, de már felfogtam mi történik körülöttem és évekre tönkrevágott ez a dolog lelkileg, és a sok hazudozás amivel járt+a gondolata, hogy nem voltál annyira fontos apukádnak amennyire egyébként "illene" és mást választott. Szerencsére a másik oldalról megkaptam minden törődést amire szükségem volt, és szeretetet. Ezt csak azért írom le, mert nagyon sokszor mikor elgondolkodom, arra jutok, hogyha ideális gyerekkorom lett volna, nem kerülök mentálisan ilyen szintre, ahol vagyok. Egyébként jó életem van, intelligensek tartom magam az élethez, és külsőleg is elég jól jártam, de fejben van egy pár kérdéses dolog amire rá is térnék mostmár. Nem fogok kertelni, nagyon durván szuicid hajlamú lettem, sosem bántanék senkit, de amint felkapom a vizet valamiért mindig magamra leszek dühös, habár (nehezen) de megállom, hogy bántsam magam, néha rémisztő a gondolat hogy csak az nyugtatna le. Úgy gondolom szívesen lennék prostituált, és szinte bárkihez képes vagyok vonzódni aki egy kicsit is törődik vagy kedves velem (és persze férfi az illető).😅 szeretem ha dominálnak felettem, sajnálatos de úgy érzem nem lenne szakítóok nálam egy olyan kapcsolat ahol bánt a másik fél, sőt inkább vonz. Eddig általában mázlim volt, mert sokszor az eszemre hallgatok és nem jövök össze olyannal akivel amúgy szívesen megtenném, mert tudom hogy lelkileg ismét tönkremennék ezért inkább elengedem az illetőt (aki rendszerint durva és agresszív tehát pont az esetem alapjáraton). Azon is szoktam gondolkodni, hogy ki kellene mennem külföldre táncoslánynak, hogy az lenne igazán az élet, és hogy az milyen kalandos lenne, nem itt kéne pazarolnom az időmet. Természetesen a környezetem rosszul is lenne ha tudná, hogy ilyenekre gondolok, van amit jobb magunkban tartani. Viszont ami talán a legdurvább az egészben, hogy sokszor fantáziálok a halálomról (milyen pozitív dolgok), biztos ismeritek az ID csatornát pl, és tudjátok milyen sztorik mennek rajta, azt érzem hogy az én halálomat is szeretném ha beleillene egy ilyen műsorba (pl az egyik ilyen, hogy gyilkosság áldozata legyek), pedig egyébként szeretek élni szóval kicsit ellentmondásos az egész. Ami most eszembejutott de kihagytam a sztoriból, hogy az elmúlt 2 évben értek bizonyos erőszakok, amiket nem egészen dolgoztam még fel, viszont szakemberhez szégyellnék vele elmenni egyelőre. Talán haragszom magamra amiért "hagytam" megtörténni, ezért jöttek elő a szuicid hajlamok is. Azt is észrevettem, hogy nem tudok minden részletére emlékezni, mintha szelektált volna belőle az agyam, aminek utánaolvastam és tényleg létezik ilyen, úgymond egy védekezési mechanizmus. Az életben vonz a glamour vonal, azt szeretném hogy figyeljenek rám az emberek, főleg a férfiak, legyek más és különlegesebb mint a többi, de közben néha szégyellős vagyok és irreálisan meg akarok felelni nekik. Lenne még sok dolog amit írni tudnék, de visszaolvasva ez is elég para viszont őszintén így gondolom ahogy írtam. Lehet egyszer rámférne egy elbeszélgetés valami pszichológussal vagy nem tudom, mielőtt nekiindulok külföldre sztriptízelni.😅 Amiket leírtam csak a szexualitással kapcsolatos attrocitások voltak, természetesen más téren is kaptam bántást+rengeteg rivalizálást és versengést de ezek máshol csapódnak ki, talán a szuicid hajlamhoz van közük de férfiakkal való viszonyomhoz nincs én meg most csak arra várok válaszokat, így elolvasva ti mire gondoltok. Légyszi a szavakat válogassuk meg, és "köszi" annak aki elolvasta, legalább kiadhattam magamból.

2021. aug. 14. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Van itt baj bőven, az biztos... Neked mielőbbi segítség kell, hiszen olyan gondolatok fordulnak meg a fejedben, amik nem természetesek. Egy fiatal lány ne akarjon már öngyilkos lenni, ha az életben valaki gáncsot vet neki. Ilyen emberek mindig vannak, kell hogy legyen az embernek kialakult, természetes megoldókészsége. Nem lehet opció, hogy ártasz magadnak.

Nem vagyok a téma szakértője, de el kell mondanom, hogy muszáj meglépned hogy felkeress egy dokit, és ezt a "szégyenlem elmondani neki" baromságot felejtsd el. Csak úgy tudsz tovább lépni, megélni az álmaidat, ha ezt egészséges pszichével teszed. Az öngyilkossággal való játszadozás nagyon nem oké.

A gyerekkorban ért abúzus, és a csonka család lehet a felelős a hülye gondolatokért, bár a rúdtáncos elképzelés, bevallom őszintén pár pillanatra feldobott :D Persze sok esetben vannak hátulütői( prostitúció, kényszerítés, erőszak stb) de a lényeg hogy ne akarj meghalni, ha beüt a gebasz. Állj fel, oldd meg vagy kérj segítséget a megoldáshoz. Nem tudom milyen kapcsolataid vannak, család és barátok, de kell egy bázis, pár ember, aki ott van és teszi a dolgát, vagy csak meghallgat, ha baj van. Neked van ilyen?

A másik dolog a meló. Remélem nem valami lélekölő fszságot dolgozol, ami lenulláz, leszívja az agyad. Ha ilyen a munkád, keress mást a lehetőségeidhez képest.

A másik dolog, hogy ahogy olvasom, jó eséllyel nyúlsz bele a szarba, ha párkapcsolatról van szó. Ha nem így lenne, akkor valamiféle stabilitás lenne az életedben, hiszen a másik többnyire azért van velünk, hogy ne engedjen a gondok mocsarában elsüllyedni.

Hajnali 1 óra van, és a sok szövegelésből csak egy érdemleges dolgot tudtam ajánlani, ezért elnézésed kérem. Fordulj szakemberhez, hadd segítsen megoldást találni. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik hozzáadnak az életedhez, és kerüld a drámát. Ismerkedésnél pedig legyen valamiféle "szűrő".

p.s: Olvass, sétálj , sportolj, vegyél egy kutyát vagy macskát, na meg táncórákat! Jól jöhet majd ha külföldre mész álmokat megvalósítani :) Légy boldog!

2021. aug. 14. 01:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted, hoyg ezt kiírtad magadból,már ez önmagában segíthet :)

Komoly problémáid vannak az onbecsulessel.

Önmagadat hibaztatod nyilván sok mindenért, ami miatt buntetned magad.

Végig kellene gondolnod,a korábbi történéseket, és helyre tenni magadban.

Ha elkezdesz khurv@lkodni, nehogy azt hidd, bármit megoldanal vele!

Meg inkább elindulnal a lejtőn mentálisan,meg jobban szenvednel,meg több lenne a negatív gondolat!

A gyerekkori traumaid nyilván közrejátszottak abban, hogy felnőttként ilyen gondolatok járnak a fejedben.

"Az első találkozásom a szexualitással egyébként kb.6 évesen volt, és a másik fél kényszerítette rám, de ez mellékes"

Ez borzasztó, így látatlanban mondom, baromi erős vagy lelkileg,hiyg még nem indultal el a lejtőn,ennek ellenére sem! :)

Mi történt, ha szabad kérdeznem?!

"Ami most eszembejutott de kihagytam a sztoriból, hogy az elmúlt 2 évben értek bizonyos erőszakok, amiket nem egészen dolgoztam még fel, viszont szakemberhez szégyellnék vele elmenni egyelőre."

Pedig nem ártana szakember segítségét kerned!

Mik történtek?

"Azt is észrevettem, hogy nem tudok minden részletére emlékezni, mintha szelektált volna belőle az agyam"

Mikortól estek ki sztorik?

Meg gyerekkori sztorik,vagy későbbiek?

Mennyi idős vagy?

Milyen vegzettseged van ?

Tanulsz vagy dolgozol?

2021. aug. 14. 01:12
 3/7 anonim ***** válasza:
28%
Menj el orvoshoz mert beteg vagy.
2021. aug. 14. 02:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy konkrét dologra nem valószínű, hogy visszavezethető. Az biztos, hogy pszichológusra van szükséged. Előtte nincs mit szégyellned, milliónyi hasonló problémákkal, küzdő ember van.

A borderline személyiségzavar esélyes.

2021. aug. 14. 02:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek, kicsit féltem megnyitni a válaszokat, de a többségetek tök cuki volt.:) a 3-as válaszolóval nem vagyok előrébb, sejtettem eddig is hogy nem feltétlen normális ez, azért írtam le. Szerintem azt gondoljátok, hogy nincs normális ember a környezezemben, de szerencsére ennek teljesen az ellentéte van jelen. Valaki kérdezte, hogy milyen esetekről volt szó, ezek nemi erőszakok/ vagy majdnem azok. Szerintem már az is lejtő, hogy ilyen gondolataim vannak, de örülök ha a helyzethez képest "nem olyan vészes". A lelkierős résszel egyetértek, igazából azzal tudom magam nyugtatni, hogy minden egy tanítás, és hogy semmi sem történik véletlenül, mégha ilyen rossz dolog is az. Egyébként 20 vagyok.
2021. aug. 14. 09:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt írod, van, normális ember az életedben.... benne megbizol? Miért nem kérsz tőle tanácsot?

Segítséget?

"Szerintem már az is lejtő, hogy ilyen gondolataim vannak, de örülök ha a helyzethez képest "nem olyan vészes"."

Nem, felrertettel!

Sajnos így igaz, már ez is óriási lejtő, hogy ilyen gondolataid vannak,és elég gáz, a helyzet.

Borzasztó és felfoghatatlan,hogy egy fiatal lánnyal ilyenek tortenhettek, és ilyen gondolatok járhatnak a fejében.

Jelenleg még, a saját kezedben a sorsod, te iranyitod.

Ha elkezdesz khurv@lkodni, könnyen kicsuszhat a kezedbol az irányítás. Ki tudja, milyen emberekkel hoz össze az élet.... erőszak, manipuláció, kényszerítés...van az a pont, amiből már egyedül nincs kiút,és baromi nagy szerencsére is szükség van, hogy kikecmeregj belőle.

Légy észnél! :)

Hidd el, mindig van lejjebb...

"Talán haragszom magamra amiért "hagytam" megtörténni"

Látod,ez óriási baj.

Sajnos az aldozathibaztatas jelen van itthon,ilyen a társadalmunk, bármi történt is, nem a te hibád,ezt tudnod kell!

Ezért kellene szakemberrel beszelned,aki ravilagitana dolgokra, feldolgoztatna veled traumákat.

Nincs mit szegyellned! :)

Ez azoknak szégyen, akik ezt tették veled.

A negatív gondolatok egyre inkább lefognak húzni, butaságot csinálsz, még több rossz gondolat, jön a meg nagyobb onhibaztatas, önbecsülésed még inkább leépül....ennek nagyon messze a vége,és egyre nehezebb lesz talpraallni belole.

Ha nagyon padlón vagy, gondolj vissza szép emlékekre, jó emlékekre, azok tudják az embert a "víz" fölött tartani...

Amiket írtál, a történtek ellenére, nem vagy egy elveszett csaj :)

Tudod hányan ugranak egyik rossz kapcsolatból a másikba, hasonló múlt után?

Maradjunk annyiban,hogy láttam már ilyet.

Fel a fejjel, és próbáld magad összeszedni! :)

2021. aug. 14. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja, előző #2 voltam.
2021. aug. 14. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!