Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy régebben...

Miért van az, hogy régebben utáltam az ilyen "becézős" szavakat mint tesi, biosz de mostanra nem zavar ha használom?

Figyelt kérdés
Régen utáltam használni, hogy tesi mikor a lányok mind azt használták de volt aki azért még a tornaórát vagy tornát használta. Sőt az egyik barátnőm is rámszólt, hogy "figyu hívd már tesinek, tesióra" mikor még a tanárok is tornaórát,testnevelést használnak. Valahogy sokáig megmaradt bennem, és kellemetlen volt ha tesit mondok ki. Más szavak mint a biosz szintén zavart, vagy töri annó.pedig a törninél még a tanár aki fiatal volt szintén törinek hívta. Egyedül a matek nem volt kellemetlen mert az úgy magától értetődő volt. Akkor még a tanárokat a nevükön hívtuk általánosban mint Ági néni, Szabolcs bácsi még 8.ban is. Viszont szakiskolában, szakközépben furcsáltam hogy mindenki már tanárnőzik vagy tanárurazik és paráztam most hogy szólítsam mert ehhez nem vagyok szokva. Valahogy az elején nem bírtam és inkább a korábbihoz ragaszkodtam de később nem zavart valahogy mint sem az órák becézésénél sem. Viszont a szakiskolámban legalább voltak más osztályból olyanok akik szintén azon voltak, hogy ők nem tudják megszokni a tanárnőzést/urazást hanem ők is a nevükön hívták őket. Persze ez idővel változott bennem. De volt egy tanár aki kb egykorú volt velem és megkérte, hogy tegezzük akkor nem volt gond csak fura elsőre. Miért volt ez nekem, hogy nem szerettem használni ilyen szavakat, becézéseket ha lehet mondani de később nem zavart? Más érez így ezzel és nem vagyok vele egyedül itt? Tudom nem kéne hogy fogalkoztasson, de érdekel ki mit gondol erről meg hátha van itt aki hasonló volt. (24l)

2021. aug. 13. 18:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Kinőtted azt,hogy utálod a becézős szavakat.

Ennyi.

2021. aug. 13. 18:37
 2/15 anonim ***** válasza:
20%

Normális ember nem ilyenen gondolkodik! Neked jó sok időd van! Kene már egy pasi Neked, aki eltereli a gondolataid!

#Szakiskolalájfsztájl

2021. aug. 13. 18:41
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

De fura, én is így voltam vele általánosban, de még később is talán. 😄 A legjobban a "föci"-elnevezést utáltam.

25/L

2021. aug. 13. 18:48
 4/15 A kérdező kommentje:

1.ez igaz :)

3.na még az is kimaradt :D.én se bírtam.

2021. aug. 13. 18:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam! Érdekes h kinőjuk F/24
2021. aug. 13. 18:54
 6/15 A kérdező kommentje:
2.Persze mert mindenkinek pasi kell ha bármi "hülyeségen" gondolkodik igaz?...szerinem inkább te nem vagy normális, már az is baj ha néha ilyeneken gondolkodik az ember? még ilyet.
2021. aug. 13. 18:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Jó látni hogy azért mások is így vannak ezzel a kis dologgal :)
2021. aug. 13. 18:55
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Változol.
2021. aug. 13. 18:57
 9/15 anonim ***** válasza:
56%
Ezek okék, én most utálom at ajcsi, kari (karácsony volt, nem is esett le elsőre), üccsi, kapcsi, stb szavakat...
2021. aug. 13. 19:08
 10/15 A kérdező kommentje:

9.na azokat én is..

meg a bepasizás, becsajozás szavakat se bírom valahogy.

2021. aug. 13. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!