Mire gondolt a költő?
Pár hónapja láttam egy fiatal srácot a fb-on, aki a jelenleg műszíven tartott feleségének keresett a fb-on segítséget, ergo szív donorért könyörgött.
Ezt vajon hogyan gondolta, vagy képzelte? Voltak alatta érdekesebbnél érdekesebb kommentek, amire a válaszok többsége az volt, hogy ha nem tudsz segíteni csak hajts tovább… de úgy komolyan mégis milyen segítségre gondolt?
Várta, hogy majd valaki nagylelkűen felajánlja a szívét? Esetleg körbekérdezi a rokonságot, nem haldoklik-e valaki?
Szerencsére várólistára tették a lányt és azóta él vígan, de számomra ez akkor is hajmeresztően furcsa volt.
Én is láttam ezt a posztot. Elsőnek elmosolyodtam rajta, hogy mégis mit gondolt?
Aztán én is arra a következtetésre jutottam, hogy mondjuk egy agyhalál miatt kómában lévő személy családja úgy dönt, hogy felajánlja a szerveket, akkor hátha a szivet pont a nő kapja meg, ilyesmi.
De irányított szervdonáció szerintem nem létezik. Mármint.. Oké, hogy családtagok között működhet pl egy vese transzplantáció, de hiába van egy felajánlott szív, hogyha a donornak az pont nem jó. Meg nyilván az kapja meg, aki a lista élén van, és megfelel minden más körülmény. Mármint úgy értem, hogyha a listáról jó lenne a szív a 35. embernek, akkor nem valószínű, hogy odaadják a 129.-nek.
Mire gondolt a költő?! Arra, hogy minden követ megmozgat azért, hogy megmentse a kedvesét. Illogikus törekvés volt? Meglehet, de nem tudom, mit akarsz hallani, Kérdező, jól esik ezen "csámcsogni",értetlenkedni?
(Nem írtad le rekonstruálhatóan, hogy miről szólt a poszt - csak a saját, szubjektív szinopszisodat - ilyen esetben szokott mindenki külföldi orvosokat, lehetőségeket keresni, ilyen értelemben is gondolhatott pénzügyi segítségre, vagy kereshetett egyszerűen csak kapcsolatokat.)
Arról szólt amit írtam, segítsenek szívdonort találni.
C típusú családról beszélünk 18 éves anyáról 2 gyerekkel - nem vagyok rasszista, nekem is cigány a párom, csak más kategória- tehát nem az a fajta segítség kérés volt mint amikor a páromnak ajánlott a nagybátyja 5 milliót a veséjéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!