Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélik el azokat akik...

Miért ítélik el azokat akik nem szeretnek olvasni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 10. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Magánügy, hogy ki olvas, ki nem. :)
2021. aug. 10. 21:33
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Az olvasás sokmindent fejleszt: a szókincset, a gondolkodásmódot, segít az elvonatkoztatásban, tehát nyereséget ad az embernek, mert fejlődik tőle.

Ma már tény, hogy van egyéb ismeretszerzési lehetőség, de egy könyv nem ad vissza minden élményt.

2021. aug. 10. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert vannak, akik mindenkit elítélnek. Ha olvasol, akkor meg az a baj, hogy ha nem a Nagy Klasszikusokat olvasod, hanem szórakozol.
2021. aug. 10. 22:18
 4/10 anonim ***** válasza:
40%

Olvasás és olvasás között is van különbség.

Hiába olvasok könnyű irodalmat, regényeket, attól igazából tanultabb nem leszel, előrébb nem leszel.

2021. aug. 10. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos az olvasó embereknek valóban van egy ilyen "tábora", szerintük ez műveletlenségre utal.
2021. aug. 11. 21:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést én is folyamatosan felteszem magamban... A regényolvasás ma egy kitüntetett hobbi, aki regényt olvas, szinte tisztelik, felnéznek rá, aki nem, azt meg műveletlennek titulálják. Aki regényt olvas, azt egyfajta elismerés övezi, míg aki nem olvas regényt, ahhoz úgy állnak hozzá, mintha kimaradna valamiből, kevesebb lenne.

Alapból én személyesen már azt lekezelőnek érzem, hogy "olvas"-nak nevezik a regényolvasást. Én személyesen rengeteget olvasok, de NEM regényeket - az átlagnál többet (nem sokat, nem szakembernek nevezem magamat, nem akarok öntelt lenni, de az átlagnál többet tudok a következőkben, olvasd jól!!) az egészséges életmódról, sportok hasznáról, informatikáról (bár ez a szakmám is, de most a szakmámon kívüli dolgokra is gondolok), a közlekedésről, a környezetvédelemről és a háztartási gépekről. Ráadásul nőként. :D :D

Ezek után rossz érzés, amikor valamiért szóba kerül és már a másik szemében látszik (ha ugyan ki nem is mondja!!), hogy az a véleménye, hogy újabb jellemző mai fiatal, aki nem olvas (regényeket). Közben ha a fizikai erőm is meglenne hozzá, megszerelném a mosógépét.

Ezer meg egy érdekes, fejlesztő, kreatív, értékes hobbi van de manapság a regényolvasás a szent.

Hasznos dolog tudni sütni, főzni, jó, ha az ember ismeri a saját testét, szervezetét, rendszeresen sportol és akár nagyvonalakban tudja is, melyik sport mire, miért jó és mellette hogyan kell étkezni és miért úgy. Tanulhat az ember nyelvet, játszhat logikát fejlesztő játékokat telefonon (jaj, ekkor telefont nyomkod a villamoson, #mindmeghalunk). Lehet olvasgatni cikkeket, fórumokat ezer témában, az ember lehet ügyes barkács, aki megszerel bármit vagy lehet otthon ezerféle növénye, amik életben is maradnak, sőt adott esetben szépek is.

Húú, most kicsit felmérgeltem magam ezen a témán....

Egyébként azért írtam 50%-ban magamról, mert saját magammal a legegyszerűbb példálózni, szóval csak példaként.

Jöhetnek a lepontozások és az, hogy szándékosan kiforgatják a szavaimat (bár tény, hogy nyers voltam).

28N

2021. aug. 11. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Le lettem pontozva, csak nem tudom miért is.

Szeretem a regényeket, könnyű irodalmat, de nem érzem, hogy ezzel én előrébb lennék, több lennék. Kikapcsol? Igen. Szórakoztat? Igen. De ennyi. Nem leszek tőle agyonművelt, nem lesz tőle sokkal több tudásom.

Amúgy előttem szóló tökéletesen kifejtette, mi a probléma.

Hogy aki regényt olvas az az atyaúristen is, aki meg nem olvas regényt az "nem olvas" tehát műveletlen, lenézendő.

Holott ismerek olyanokat, akik soha nem olvasnak a klasszikus értelemben. Viszont a hobbijukkal, munkájukkal kapcsolatban bárminek utána olvasnak, bárminek utána néznek. Akkor ők most műveletlenek?

Én ha olvasok, akkor a lazább horror/thriller történeteket szeretem. Elolvasni őket nagyjából olyan mint megnézni egy horror filmet. Nyilván fejleszti a képzelőerőt, szókincset. De ettől még a kikapcsolódás, szórakozás és nem a fene nagy művelődés a cél.

De úgyis le leszek pontozva megint, hajrá... :D

2021. aug. 11. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem voltál nyers, örülök, hogy társra találtam valakiben, aki ugyanúgy gondolkodik, mint én, és nagyon jó a kérdés, a gyakori történetének egyik legjobb kérdése. Annó lehet, hogy csak könyvolvasással lehetett klasszikus műveltséghez jutni, de ma egyrészt az információs háló kitágult, másrészt a műveltség fogalma is kiszélesedett. Csak sokan leragadtak a 100-22 évvel ezelőttinél. Nekem nincs is türelmem hosszabb dolgokat olvasni, egyszerűen felpörgött a világ, meg nem is érdekelnek a csak egy író fantáziájából kipattant nemlétező történetek. A valóság érdekel, az is sallang- és dekorációmentesen. Néha már bevallom. El kell jutni oda, hogy legalább magunk előtt ne szégyelljük, és akkor már mások előtt is vállalható.
2021. aug. 11. 22:38
 9/10 anonim ***** válasza:

The truth is out there

Bocsánat, én félreértettelek elsőre. :/

2021. aug. 11. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:

a 4-es leírta a lényeg, és ezzel még inkább egyetértek, amióta mérnöki irodában dolgozom.

Természetesen semmi gond azzal, ha vki szeret könyvet olvasni, csak vhogy Magyarország ebben is rohadtul le van maradva - nagyjából ez a válasz a kérdésre, illetve a megbukott oktatási rendszerünk miatt is van, h aki falják a könyveket, azt hiszik, h ettől lesznek értelmesek.

Szerintem szánalmas, hogy még ma is sok ember (köztük tanárok is!!) bele vannak szerelmesedve a könyvolvasásba, folyton támadják a fiatalságot, amiért nem olvasnak, miközben ők maguk mondjuk nem tudnak rendesen angolul, vagy gőzük nincs arról, hogyan kell lefogyni/izmosodni.

de írok példát is:

a közelünkben lakik egy amatőr írónő, aki ugyanez a típus, nagyképűen kirakja, miket olvasott, hogy másokat bátorítson olvasásra!!!!

amikor meg angolul válaszol a face-en vkinek, a fejemet fogom, olyan durva nyelvtani hibái vannak.

érdekes módon a legértelmesebb ismerősei egyike sem volt könyvmoly, viszont szinte mindennap utánaolvastak vminek a neten.

2021. szept. 19. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!