Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy a sok kávé...

Miért van az, hogy a sok kávé sem hat?

Figyelt kérdés

Napi 7-8 órákat alszom, viszont délutánra már eléggé fáradt vagyok.

Reggel munkahelyemen iszok egy nagy adag kávét, majd ebéd után szintén.

Van hogy néha már zsong a fejem a sok koffeintől de mégis el tudnék aludni.

Miért lehet?

2021. aug. 5. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:
96%

Mert mivel szépen hozzászokott a szervezeted a koffeinmennyiséghez, ugyanahhoz az éber hatáshoz már nem napi 4, hanem mondjuk 7 kávé kéne.

Ahogy hozzászoktattad magad a dózishoz, úgy le is tudod szoktatni. Kezdj el kevesebbet inni, délelőtt igyál megy 1 cseszével, ha kell, délután még 1-et. De ne többet. Fáradt leszel, de vissza kell állnod a normál adagra.

Pihenőnapon egyáltalán ne igyál kávét, max egy kis fekete teát ha nagyon nem bírod.

Aztán szépen lehet még lejjebb menni, hogyan már csak kétnaponta (mondjuk a hét két leghuzosabb napjain) iszol 2 adag kávét 1 nap. Az összes többi munkanapokon csak délelőtt iszol 1 cseszével.

Nekem így sikerült, én is nagyon kávés voltam.

2021. aug. 5. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:
39%

szerintem alapban placebó a kávé. Annyira engem se serkent, de ha olyan vagy mint én, akkor a folyadék hiány miatt sűrű a véred és akkor hiába tolod a koffeint szrt se ér.

Ha növelem a folyadékbevitelt sokszor kv se kell. pedig én 5-7 órákat alszok + heti 1x 9-10.

2021. aug. 5. 18:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez is függőséget okozó szer, mint a durvább drogok. Egyszerűen már hozzászokott a szervezeted.

Én azt javaslom, hogy ne koffeinezz, és a cukrot is hagyd el! Sokat segít az egészségeden és a közérzeteden ez a két dolog.

Tehát a kávé az jó, ha gyorsan egy napot meg kell nyomnod, de ha folyamatosan hosszú távon ezt nyomod, akkor az egy beteges függőséggé válik.

2021. aug. 5. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne sokat igyál. Lehet hogy a munka konnyen kifaraszt. Lehet rosszul étkezel alapból és azért leszel fáradt délutánra.

Kérdezd meg a doktort.

2021. aug. 5. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!