Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miert az a...

Magyarországon miert az a meno, ha szegeny vagy, meg ha hangoztatod hogy szarul elsz?

Figyelt kérdés
Nem vagyok gazdag en sem, átlagnak mondanám magam. Sok beszélgetésben hallottam mar, hogy az emberek csak ugy bedobták témának, hogy milyen keveset keresnek, mire nincs penzuk stb. Ez mar szinte alap dolognak szamit, ha errol beszélgetünk. Na de ha valaki benyogne azt hogy o milyen SOKAT keres, vagy pl mit vett magának, akkor az egybol felvág, bekepzelt, sznob, ölébe hullott a pénz stb. Miert csak a kevés pénz, panaszkodas lehet a tema? Ha meg mar elujsagolnal valami jot, pl elmentel valahova nyaralni vagy ilyenek, akkor a hátad mogott majd tuti mindenki kibeszel, hogy mennyire jol megy neked. Pedig van, aki maga tett erte hogy sok pénze legyen, nem csak annyi, hogy gazdag családba született. Miert divat ez itt, h arrol lehet csamcsogni hogy kevés a pénzed, a fizetésed, de arrol nem, ha mondjuk ez fordítva lenne?
2021. aug. 3. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

Miert beszelgetsz ilyen emberekkel, neked ez a tarsasag kell? Barati korben nalunk nem tema, ki mennyit keres, atlagosnak mondanam,tehat ertelmetlen is lenne errol beszelni.

Kerdesre valaszolva, a panaszkodas nem szít irigyseget legalabb... Szomszedaink se elnekntul jol, ha nehanapjan atjonnek, mi se toljuk a kepukbe, hogy mennyit keresunk, meg miket vettunk, hova mentunk. Nem tabu, csak nem vagyunk ilyen taplok, mert ez szerintem taplosag. A masik veglet csak szimplan unalmas, es nem szeretem a panaszkodo embereket.

2021. aug. 3. 19:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem a baráti tarsasagom ilyen, nyilvan, mert azt en valogattam meg. Regi ismerosok, ha osszefutok veluk, rogton ezzel indítanak. Szerintem ha gazdag vagy, ha szegeny vagy, maganugy. De ugy latszik Magyarorszagon hangoztatni hogy csóró vagy, es nyaralni se tudsz menni az menő, de ha pl egy markasabb ruha van rajtad, amivel fel sem vagsz meg semmi, csak hordod, akkor biztos egy sznob szar vagy… érdekes emberek vannak. :D szegeny=lyó, gazdag=rósz
2021. aug. 3. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
meg se kell hallani ezeket a kérdéseket.
2021. aug. 3. 19:55
 4/11 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Nem divatnak, inkább csak ezzel asszimilálódni lehet, beleolvadsz egy tömegbe, a nagyobb részbe.

Mert ha mondjuk szegény vagy, kifejezetten is mondjuk, de megveszed napi 1800Ft-ért a cigit, mellé meg részletre fizeted a 300ezres telódat, azzal nincs baj, de tény és való, ha meg mered említeni, tök normáls stílusban, egy; "mit csinálsz a nyáron?" kérdésre, hogy te minden évben 2 hetet töltesz Floridában, meg hétvégente a balatoni nyaralódban szoktál pihizni, akkor meg elküldenek a büdös életbe, és úgy néznek rád, mintha valami deviáns alak lennél.

Ma Magyarországon csak az jó, aki olyan mint a legtöbb ember, még akkor is, ha amúgy egy önmagát még-jobban-lerontó életvitelt él.

És nem gondolom, hogy bármi bántót mondtam volna, vagy hencegőt, de biztos vagyok benne, én leszek a legjobban lepontozva, bezzeg ha odaírnám; hogy minden tehetős egy beképzelt hencegő majom, 150%-on állnék :D

2021. aug. 3. 20:10
 5/11 A kérdező kommentje:
4, ezt mondom en is :D valaki vesz egy 30 ezres taskat az mar egy sznob szar, kozbe ha ezek a nagy szegenyek 1 hétre elhagynak a cigit, ok is meg tudnak venni xd
2021. aug. 3. 20:24
 6/11 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
53%

Jó, azért már neked van egy stílusod, ami azért totál fölösleges, szerintem.

Én nem bántom a szerénybeb életűeket, mert én is voltam nagyon csóró, csak én kis dolgokkal nem helyettesítettem (mert sokan ezt teszik, apróságokkal pótolják a nagyobb dolgokat), én még rosszabb voltam, mindent megvontam magamtól. Olyan létfontosságú dolgokat, mint pl a télikabat...

2021. aug. 3. 20:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem fölösleges, ha bemegyek egy társaságba (ami nem a baráti tarsasagom, csak odakeveredek, pl munka során, de itt az oldal is tele van ilyenekkel) akkor nem azt akarom hallgatni, hogy kinek milyen kevés pénze van, mire nem telik, es mekkora csorosag van. Pont ezek az emberek a legtoxicabbak, mindenkire pikkelnek es irigykednek, aki nem szegeny. Mondom ezt ugy, h ense vagyok eleresztve, de mit érdekeljen az, masnak mennyi pénze van, inkabb orulok annak ha valaki jol el. Ugyanazt irtam le, mint te, ezek szerint akkor neked is “van egy stílusod”.
2021. aug. 3. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
82%

Én is vettem észre ilyet, egészséggel, idővel, pénzzel, időjárással kapcsolatban is sokan szeretnek panaszkodni.

Konkrétan ilyen cigizős ismerősöm is van. Csináltam otthonra pl egy szaunát kb. 500ezer Ft-ból, az ismerősöm meg majdnem rosszul lett, hogy szauna, hogyan, mibű? Évente a feleségével kb 1milliót cigiznek el. Meg milyen jól megy nekem, hogy van időm edzeni, a barom minden este vagy a kocsmába megy, vagy valamelyik haverjához.

2021. aug. 3. 21:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Gondolom szegényebb kistérségből származol, ha ez az átlag, akkor így alakul a diskurzus, nincs ebben semmi meglepő.
2021. aug. 3. 23:46
 10/11 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, én pl Győrben élek és a legtöbb ismerősöm nem ilyen, de 5-6 ilyet is ismerek.
2021. aug. 3. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!