Magyarországon miert az a meno, ha szegeny vagy, meg ha hangoztatod hogy szarul elsz?
Miert beszelgetsz ilyen emberekkel, neked ez a tarsasag kell? Barati korben nalunk nem tema, ki mennyit keres, atlagosnak mondanam,tehat ertelmetlen is lenne errol beszelni.
Kerdesre valaszolva, a panaszkodas nem szít irigyseget legalabb... Szomszedaink se elnekntul jol, ha nehanapjan atjonnek, mi se toljuk a kepukbe, hogy mennyit keresunk, meg miket vettunk, hova mentunk. Nem tabu, csak nem vagyunk ilyen taplok, mert ez szerintem taplosag. A masik veglet csak szimplan unalmas, es nem szeretem a panaszkodo embereket.
Nem divatnak, inkább csak ezzel asszimilálódni lehet, beleolvadsz egy tömegbe, a nagyobb részbe.
Mert ha mondjuk szegény vagy, kifejezetten is mondjuk, de megveszed napi 1800Ft-ért a cigit, mellé meg részletre fizeted a 300ezres telódat, azzal nincs baj, de tény és való, ha meg mered említeni, tök normáls stílusban, egy; "mit csinálsz a nyáron?" kérdésre, hogy te minden évben 2 hetet töltesz Floridában, meg hétvégente a balatoni nyaralódban szoktál pihizni, akkor meg elküldenek a büdös életbe, és úgy néznek rád, mintha valami deviáns alak lennél.
Ma Magyarországon csak az jó, aki olyan mint a legtöbb ember, még akkor is, ha amúgy egy önmagát még-jobban-lerontó életvitelt él.
És nem gondolom, hogy bármi bántót mondtam volna, vagy hencegőt, de biztos vagyok benne, én leszek a legjobban lepontozva, bezzeg ha odaírnám; hogy minden tehetős egy beképzelt hencegő majom, 150%-on állnék :D
Jó, azért már neked van egy stílusod, ami azért totál fölösleges, szerintem.
Én nem bántom a szerénybeb életűeket, mert én is voltam nagyon csóró, csak én kis dolgokkal nem helyettesítettem (mert sokan ezt teszik, apróságokkal pótolják a nagyobb dolgokat), én még rosszabb voltam, mindent megvontam magamtól. Olyan létfontosságú dolgokat, mint pl a télikabat...
Én is vettem észre ilyet, egészséggel, idővel, pénzzel, időjárással kapcsolatban is sokan szeretnek panaszkodni.
Konkrétan ilyen cigizős ismerősöm is van. Csináltam otthonra pl egy szaunát kb. 500ezer Ft-ból, az ismerősöm meg majdnem rosszul lett, hogy szauna, hogyan, mibű? Évente a feleségével kb 1milliót cigiznek el. Meg milyen jól megy nekem, hogy van időm edzeni, a barom minden este vagy a kocsmába megy, vagy valamelyik haverjához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!