Csak nekem tunik ijesztonek, ahogyan amerikaban az oltottak gyulolik, kivanjak a halalukat a nem oltottaknak?
En nem vagyok oltasellenes, hanem oltas szkeptikus.
Nem vagyok konteos, nem hiszem hogy az illuminati meg soros a halvanysarga fogaival kezet raz Steve Jobs-al aki meg mindig el, hogy chipeket akarnak belenk ultetni, hogy lehallgassanak minket. Meg a hasonlok.
Nekem csupan az a bajom, hogy egy olyan vakcinat akarnak belem nyomni, ami nem esett at a hagyomanyos tesztelesi fazisokon, es el lett sietve.
Amerikaban kozismert az FDA, ami kb. az itteni OGYEI-nak felel meg.
Meg az FDA sem hagyta jova teljesen egyik vakcinat sem, csak surgossegi esetben engedelyeztek - ehhez kepest tomegesen oltanak ott is.
Legismertebb mellekhatasaik az oltasoknak: szivizomgyulladas (myocarditis, pericarditis), benulasok.
Erre szokas azt mondani, hogy minden oltasnak van ilyen sulyos mellekhatasa, es hogy a virusfertozes maga nagyobb kockazat. Ezt igy kijelentik, hogy nekem szemelyre szabottan a virusfertozes magasabb kockazat mint az oltas.
Ezt igy kijelentik anelkul, hogy ismernek a koromat, illetve az alapbetegsegeimet, gyogyszereimet, illetve ezeknek az oltassal valo lehetseges kombinaciok mellekhatasait.
Amit megjegyzek, nem ismerunk teljesen (oltasok mellekhatasait). Nagy meglepetes erte a vilagot, amikor az astrazeneca verrogkepzodes okozott, illetve a tobbi oltasbol fakado szivizomgyulladasrol, benulasokrol meg olyan tilos beszelni mint a Kinaban a kormany ellen. Ha fel is hozod a temat, rogton elkonyvelnek konteosnak, hulyenek es meg kellene halnod mert megerdemled.
En vettem a faradtsagot es megneztem, hogy mirol szol a virus.
Hivatalos, valos ideju adatokat neztem, es ket europai orszag adataibol vontam le a kovetkezteteseket, a kovetkezoket talaltam:
*Belgium
- 25 es 44 eveseknel a mortalitasi rata 0.05%
- 75 es 84 ev kozott viszont ~30%, afolott meg megnagyobb
*Olaszorszag
- 20 es 40 eves korig kozel 0% az elhalalozas
- 70 es 80 ev kozottiek elhalalozasi rataja ~9.4%
Egyik forras sem publikalta, hogy melyik korcsoport milyen vakcinaval, ha egyaltalan, be lett oltva.
Szerencsere en a kisebb elhalalozasi rataju korcsoportba tartozom. Viszont erdemes azt is atgondolni, hogy egy 70+ eves beteg szervezete mar lehet egy erosebb influenzatol is osszeomlik, nem feltetlen utal a fertozes veszelyere fuggetlenul a kortol.
Megjegyzem, hogy az influenza virusnak nagyobb az elhalalozasi rataja szinte minden korcsoportnal.
Majd ezek utan olvasom redditen a nevezzuk radikalisan oltaspartiak kommentjeit, hogy kivanjak, hogy az oltatlanok haljanak meg, veszelyesebbek az oltatlanok mint maga a virus, rugjak ki oket, az egesz csak rajtuk mulik mert ok terjesztik a virust, miattuk vannak variansok, kikozositik oket es lenezik oket meg akkor is, ha tenyszeru infokkal allnak elejuk es megerdemlik a halalt.
Arrol nem is beszelve, hogy az allitasaik mennyire hamisak. A mutacio nem csak oltatlanok kozott tud kialakulni. A virust tudja hordozni es terjeszteni oltott is, illetve ha meghalna az osszes oltatlan, akkor mit kezdenek azokkal az oltottakkal akiknel nincs immunvalasz? Ha vilagmeretu skalat nezunk, akkor ha mindenkit a hatekony pfizerrel oltananak be (ez a jobbik eset), akkor nagyjabol 474 millio, igen 474 millio ember marad immunvalasz nelkul. Es ekkor ismetlem, optimistak voltunk es a pozitivv iranyba kerekitettem az oltas hatekonysagat, illetve nem kinai vakcinaval oltottunk, meg nem beszeltunk sokat variansokrol sem, amik kialakulhatnak oltottaknal is.
Ezt nem akarom minositeni reszletesen, hogy mennyire undorito, gusztustalan es erkolcstelen felfogas ez. Eros es aggaszto parhuzamokat lehet latni a naci felfogas meg a radikalis oltaspartiak felfogasa kozott.
Nagyon ijeszto, hogy milyen iranyba megy a vilag. Nagyobb kezd lenni a gyulolet az ember-ember kozott mint maga a problema irant.
5
Itt gyakorin igen, az van amit te mondasz. Viszont redditen pont az ellenkezoje, nagyon nagy a gyuloletkeltes az oltatlanok ellen, szinte radikalis szervezodes oriasi skalan...
Mi az, hogy Amerikában?
Nézd meg milyen államilag támogatott gyűlöletkeltés megy nálunk.
r/NoNewNormal
r/CoronavirusCirclejerk
r/JoeRogan
r/tucker_carlson
r/conspiracy
r/Conservative
r/LouderWithCrowder
Most ezeket pár perc alatt találtam, az első kettő kifejezetten olyan, a többi politikai rengeteg oltás ellenes contenttel.
12
Itt is megy, de Amerikahoz kepest ami itt van az lofing.
Itt azert nem lattam meg olyat (bar ebben a kerdesemben celoztak tobben is ra), hogy kimondja valaki hogy jo lenne meghalniuk az oltatlanoknak meg minden az o hibajuk.
Hozzatennem, hogy itt ezek a "joakarok" csak azert szemelyeskednek, hogy hergeljek a masikat, illetve az ettol fuggetlen mergelodesuket kiadjak itt egy anonim oldalon, ahol semmit nem kell felvallalniuk - szoval ezek annyira nem erintenek meg.
Viszont redditen kifejezetten gyulolik az oltatlanokat, ismetlem azt akarjak hogy kirugjak oket a munkahelyekrol, ne legyen allasuk, a tarsadalom kitiltsa oket, haljanak meg.
13
Koszi!
Az elso ketto valoban olyan. Megnezem oket.
Biblia 3.0!
Egri Csillagok meg volt,... Kőszívű ember fiai is,...
Most látom, hogy szerencsém van: ez nem egy kötelező olvasmány! Akkor olvasgasd te, kérdező - és gyönyörködj a litániádban!
Most talaltam:
Gibraltarban a vakcinacio mar 100% felett van (teljes dozis), nagyjabol aprilis - majus ota.
Viszont egy honap alatt (juliusban, most), kis kerekitessel 1000-rel nott a coviddal beazonositottak szama. Akarhogy nezzuk, ez vakcinacio jelenleteben nagyon rossz szam.
Most akkor hogy van ez az allitas, hogy a vakcina megakadalyozza a virus terjedeset, a fertozest, majd a variansok kialakulasat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!