Miért beszélek mindig ilyen körülményesen? Hogyan tudnám abbahagyni?
Gyakorlatilag nem tudok feltenni egy egyszerű kérdést sem, mert mindig körbe kell előtte magyaráznom, ismertetnem kell az előzményeket. Például az előbb felhívtam az orvost, és ahelyett, hogy egyszerűen feltettem volna a kérdést, csináltam egy kedves bevezetést (hogy hívnak, egy másik városból származom, nem ismerem az itteni járatot), mire megszakított, hogy mondjam már el végre, hogy mi a kérdés? Nem 10 percet beszéltem, hanem 15 másodpercet, és naivan azt reméltem, hogy nem leszek félbeszakítva. Rájöttem, hogy biztosan túl sokat beszélek, mert már korábban is előfordult ilyen jellegű probléma.
Hogyan tudnám abbahagyni? Biztosan idegesítő lehetek.
A leírtakból teljesen, szinte kísértetiesen pontosan magamra ismertem.
Nálam az az ok, hogy analitikus beállítottságú is vagyok, és amikor valakinek kikérem a véleményét, vagy bármit mesélek, szeretem, ha a teljes képet látja, és jobban a helyzetemben érzi magát. Nagyon fontosak a részletek, és szerintem sokszor azokban is rejlik a lényeg.
Sokszor szüleim is rám szólnak, hogy térjek a lényegre. Már másoknál is látom, hogy egyre inkább csak a tömör lényeg fontos nekik, a körítés nem.
Nekem eddig az segített, hogy jobban végig gondolom a mondandóm és kiszűröm a lényegtelent, valamint próbálom felmérni, hogy a másik fél számára mi is a fontos. Nem mindig megy hibátlanul, de dolgozom rajta:)
#5 én lehet túl lelkes voltam, ő pedig gondolom túl leterhelt. De az sem kizárt, amit te írsz (picit meg is nyugtatott).
#6 én ebből a viselkedésből és gondolkodásmódból nem tudok engedni, csak minimálisan. Sokan nem értenek meg, hiszen nagyon komolynak, vagy szigorúnak tűnök… nekem ők viszont felelőtlennek és szórakozottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!