Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet szerintetek...

Hogyan lehet szerintetek helyesen kezelni az olyan embereket, akik közel állnak hozzátok/szeretitek őket, de van valamilyen személyiségzavaruk vagy egyéb pszichés problémájuk, amely által bántóan viselkednek?

Figyelt kérdés

Több ilyen emberrel is találkoztam, és nem tudom őket hova tenni. Ha nem beszélek velük, hiányoznak. Ha beszélek, megőrjítenek.. Apukám például mindenféle teóriát gyárt, ami nagyon elrugaszkodott a valóságtól. Mikor beszélek vele, akkor is az az érzésem, hogy meg sem hallja, amit mondok, csak a saját világát és akaratát nyomja rám. Volt barátom mániákusan hazudott, egyszerűen nem tudott leállni, mellette játékfüggő volt, és vele sem tudtam sosem megértetni, hogy bánt a viselkedése.. Mindkét esetben próbáltam elirányozni őket pszichológushoz/áterhez, természetesen közölték, hogy velük ugyan semmi baj, mindenki más a hülye. És közben tudom, hogy szeretnek/szerettek, mert a maguk módján kifejezik (ajándékkal, kedves szavakkal). A barátomat nem bírtam lelkileg tovább, és jelenleg apummal sem beszélek, de hát ez így csak nem egy jó megoldás, magukra hagyni őket..

Volt hasonló tapasztalatotok esetleg?

2021. júl. 15. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát pedig nem kell magadat feláldozni értük. A saját egészséged érdekében egészséges emberekkel vedd magad körül.
2021. júl. 15. 13:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ezek nem olyan problémák amin tudnál segíteni. Ha nem értik meg maguk akkor nem sok értelmét látom annak, hogy tényleg feláldozd magad értük. Kimutatták, hogy szeretnek de nem annyira, hogy észrevegyék magukat. Nagyon sajnálom, hogy ezt megkell élned. Nálam is hasonló dolgok vannak, szinte ha kimegyek a szobámból már kapom a pofonokat a családomtól. És hiába szeretem őket idén ha minden jól megy jó messzire kerülök tőlük és nem fogok haza vágyni egyáltalán. Keres olyan embereket akik mellet te is boldog lehetsz.
2021. júl. 15. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Ilyen emberrel minimalizálom a kapcsolatot. Ennyi.
2021. júl. 16. 14:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :-)
2021. júl. 24. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!