Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nézzük instagrammon...

Miért nézzük instagrammon mások tökéletes életét, mikor úgy is csak az lesz a vége hogy rossz kedvünk lesz?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy kik vagyunk mert úgy is találunk valakit aki mindenben jobb nálunk. És rá vagyunk függve arra hogy őket figyeljük, ha nem is a valóságot mutatják. És mindig ugyanaz a vége: szembesülünk vele hogy a mi életünk szar. Miért vagyunk ráfüggve erre az idióta szokásra ha tudjuk hogy nincs értelme?
2021. júl. 11. 00:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
En teljesen mast nezek az Instagramon. Raadasul ismerek jol elo embereket, de azok nem pojacaskodnak.
2021. júl. 11. 01:07
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
"Teljesen mindegy kik vagyunk mert úgy is találunk valakit aki mindenben jobb nálunk." Attól függ miben:D
2021. júl. 11. 01:10
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
szerintem azért vagyunk ráfüggve, mert a tévéből is ezt halljuk. Megszoktam, hogy a tévében mást se hallok reggeltől estig. Egyébként nem vagyok tévéfüggő, ahogy a többség sem. Már észre sem veszem. De addig se kell gondolkodnom, majd a tévé gondolkodik helyettünk.
2021. júl. 11. 01:28
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Én mémekért megyek instagramra :-D
2021. júl. 11. 01:35
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

Érdekes, én nem mások tökéletes életét nézem, hanem amik érdekelnek.

Vasút, túrázás, autósportok, természet, fotózás. Vagy ostanában lakberendezés mert lakás vásárlásban vagyok. Na meg néha megnézem az ismerős csajok bikinis képeit és vicces mémeket, videókat.

Arról nem az instagram tehet, hogy valaki kényszeresen a másik életét nézi csak azért, hogy dühönghessen meg irigykedhessen.

2021. júl. 11. 01:38
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Az Instagram mióta két m?
2021. júl. 11. 01:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Azért, mert ennyi eszed van. Én soha nem nézegetek semmit Instagramon, nem érdekelnek az ilyen marhaságok.
2021. júl. 11. 02:47
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

Na most ránézek instagramra, nézzük az első 5-öt, és hogy mi jut róla eszembe:

1. Hegyvidéki kép, egy hegyoldal irtással, illetve hiányosan fenyőkkel, fölötte egy kis dombon egy kis kereszt. Az jut róla eszembe, hogy tök jó, mostanában ez az ismerősöm is eljár túrázni, illetve tippre ez a Kőszegi-hegységben lehet.

2. Makrofotó egy lepkéről. Tök jól néz ki.

3. Szia uramos mém politikai témában. Annyira nem vicces, bár találó.

4. Vivicitta valamelyik rövidebb táv befutója után pózol befutóéremmel egy tavoli ismerősöm. Én most indulok mindjártfutni a félmaratont.

5. Egy mémalapot felhasználva egy bizonyos matekos poén.

Nos, egyikre sem lett rossz kedvem, de ha lejjebb görgetek, akkor sem.

Tudni kell, hogy a közösségi média nem csak az ismerőseink miatt válogatja meg mit mjtat, hanem a szokásaink alapján is buborékba tesz. A te buborékodban gondolom tökéletesnek tűnő életükről pózolós emberek vannak. Nos, ez a te érdeklődésed jelenleg. Neked kell változtatnod, ha mást akarsz.

2021. júl. 11. 05:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Én a környezetemben azt tapasztalom, hogy pont egyre inkább nevetségesnek tartják az emberek ezeket az influencereket, akik igyekeznek úgy beállítani magukat, mintha az életük egy luxus Mennyország lenne.

Ami sokkal rombolóbb szerintem az, ha olyan emberek életét követed nyomon, akikhez valamilyen érzelmi szál fűz, legyen az akár egy volt szerelem, és látod, hogy miket él át nélküled és nincs rád szüksége.

2021. júl. 11. 09:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, előfordul az, amit a Kérdező ír, de ezért kell szűrni, hogy kiket követünk. Érdekességképp én is leírom az első 5 képet, ami fogadott:

1. Akita inu nézi az árnyékát, ami Batmen-t formázza

2. Egy aranyos spániel játszik a plüssével

3. Matekos mém

4. Egy fehér Alfa Romeo

5. Egy inspiráló üzenet

+1 ráadás: pink limonádé

Szóval minden azon múlik, hogy kit követsz, kinek a képét szívezed be, illetve milyen profilokat nézel. Az Insta algoritmusa figyeli ezen aktivitásodat, és az ahhoz passzoló dolgokat ajánlja fel.

2021. júl. 11. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!