Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyenek a skandináv (dán,...

Milyenek a skandináv (dán, svéd, finn, norvég) férfiak?

Figyelt kérdés
Nyilván nem lehet általánosítani, de szinte mindenhol azt hallani, hogy ott érvényesülnek a legjobban a női jogok az egész világban, ott keresnek a legtöbbet, ott a legnyugodtabbak az emberek, kiváló szociális hálóval, így valószínű van valóságalapja. Ez akkor nagyvonalakban azt jelenti, hogy a férfiak tisztelik, megértik a nőket, jó társak/férjek és jó apjuk a gyerekeiknek? Egyébként ott a GYES teljes időtartamából egy részét csak az apa van otthon a gyerekkel, hogy jobban összekovácsolodjanak, illetve, hogy az apuka is tudja, hogy ez milyen nagy meló, otthon lenni egy gyerekkel.

2021. júl. 6. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Nem értem mire fel a kérdés, hiszen te magad válaszoltad meg.
2021. júl. 6. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:
97%

Dániában élek, a párom is (félig) dán és nagyon sok skandináv barátom és ismerősöm van (a legtöbben dánok és izlandiak, de az összesből ismerek legalább egy embert). Valóban nem lehet általánosítani, de amit te írtál, az az ismerősi körömben és alapvetően érvényesül.

Kapcsolaton belül az egyenlőségre törekednek és emiatt egyáltalán nem érződik úgy, hogy többnek tartaná magát bármi miatt. Elég barátságos nép, fontos nekik a sok együtt töltött idő, ennek jelentős részét szeretik a szabadban tölteni. Én még olyan skandinávval nem találkoztam, aki ne szeretett volna túrázni és hegyet mászni, szóval ha ez nem a te tereped, lehet nem a legjobb partnerek. A többségük családszerető.

Annyit érdemes hozzátenni, hogy a randizás terén elég lassú a tempó, bár nekem ez inkább kellemes meglepetés volt. Nem is a legkezdeményezőbb népcsoport és nem is a legbeszédesebb, szóval egy kis időbe telik, mire feloldódnak - onnantól viszont nagyon jó társaság.

2021. júl. 6. 10:55
 3/4 anonim ***** válasza:
23%
Pipogyák. Jóval magasabb náluk a válási arány, mint az európai átlag. Valószínűleg hosszabb távon a nők sem papucsokat akarnak. Amúgy egyes régiókban leginkább már muszlimok, na azok ugye meg a másik véglet.
2021. júl. 6. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A finnek nem skandinávok, de igen, igaz rájuk is.
2021. júl. 6. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!