Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez valami tudatalatti ego-játé...

Ez valami tudatalatti ego-játék lehet az öcsém részéről?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években a stressz és rossz életvitel miatt a bőröm pattanásos volt,nem egészséges kinézetű, most már jóval jobb, de még mindig messze van attól amit egészségesnek tartanál és erre mások is rámutatnak sokszor a tekintetükkel

Az öcsém szinte már nem is a szemembe néz ha fél méterről beszélünk egymástól, hanem egészen biztos a bőröm valamelyik egyenletlen részét

Az érdekesség viszont az, hogy a barátnőjének ugyanolyan pattanásos a bőre, viszont nem tudom elképzelni, hogy neki is ugyanúgy nézi a bőrhibáit mindenkor amikor beszél vele, az eléggé károsan hatna a kapcsolatukra szerintem

Tehát az egyetlen dolog amire gondolok, hogy van benne valamilyen besértődöttség tudat alatt és ezzel probálja ezt érzékeltetni, főlényesen éreznie magát

Ez egy olyan téma amiről nem igazán lehet beszélni sem, ha az ember nem érzi, ti mit gondoltok, hogyan érdemes kezelni?

2021. jún. 29. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:

Lány vagy?

Mert ha fiú vagy, akkor azért is állhat távolabb, azért is lehet elutasítóbb. Am meg ha rossz a kapcsolatotok, persze hogy felhasználhatja ezt tudatalatt, hogy undort érezz. Én nekem a bátyám egy büdös féreg volt, kb. teljesen normális ember külsőre, csak annyira taszított a viselkedése, hogy elkerültem, undorral néztem rá, bár borzalmasan hangosan fújja az orrát sok fikával, meg büdöseket fing hangosan, meg a levegőbe köhög. Szóval, az én undorom nem is volt alaptalan így leírva...

2021. jún. 29. 13:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Alapból maga az, hogy nem a szemedbe néz, hanem máshova, már utalhat valamire.

De hogy tényleg mi a valós indok, azt így nehéz megmondani, mert még az is lehet akár, hogy ő szégyell magában valamit.

Ha jó a kapcsolatotok alapvetően, akkor szerintem annyira ne foglakozz ezzel, de ha zavar, akkor kérdezd meg, hogy "Te most tenyleg a pattanásaim nézed?"

Valszeg utána abbahagyná :)

2021. jún. 29. 13:22
 3/10 A kérdező kommentje:

F

Alapvetően megvagyunk, nem olyan mint amikor kisebbek voltunk, de elvagyunk, én 7 évvel idősebb vagyok, ő még egyetemre jár, én most visszaköltöztem szüleimhez, 1 éve már itt lakom

Nem mondanám, hogy ő ilyeneket csinál, de azt például igen, hogy amikor itt van a barátnője, akkor mindig az ő pártján áll bármi szituáció van, bár ez is érthető.

De úgy érzem, hogy ezek az élet velejárói, tehát semmi feltűnően furcsa nincs benne. Tehát marad az, hogy valami miatt feljebb akarja helyezni magát nálam

2021. jún. 29. 13:22
 4/10 A kérdező kommentje:

2es, már olyan régóta csinálja ezt, hogy elég fura lenne ezt csak így felhozni, hogyan tudnám erre ráébreszteni?

Ha ő jönne rá erre, 100x hatásosabb lenne, mintha én mondanám el neki

2021. jún. 29. 13:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát, te vagy az idősebb, talán komplexusa van emiatt. Csak az akarja magát a másik fölé helyezni, aki alul érzi magát.
2021. jún. 29. 13:26
 6/10 A kérdező kommentje:

Mit csináljon az ember, hogy ne keltsen ilyen benyomást a másikban?

Bizonyos dolgokban jobban áll mint én, másban én állok jobban, de nem összehasonlítható és levonható következtetésként, hogy valamelyikőnk jobban áll és a másik alacsonabban

2021. jún. 29. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Kedvesség, tisztelet megadásával.
2021. jún. 29. 13:33
 8/10 A kérdező kommentje:

Én úgy érzem, hogy ez megvan, talán fél évente 1x ha előfordul pár szituáció amit, ha túlagyalva értelmez, mintha meg akarnám sérteni akkor azt veheti önzőség, vagy bunkóságnak

De alapvetően megvan ez, legalább is szerintem igen, tehát úgy érzem részemről többet nem tudok tenni, mert az már nyámnyilázás lenne

2021. jún. 29. 13:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez esetben inkább magadon lehetne legjobban megfigyelni a reakciókat, mit érzel ilyenkor, van-e benned feszültség. Ha van is ott valami a részéről, az szinte biztos, hogy tudattalan.
2021. jún. 29. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, igen mindenképp az a válaszom, hogy van bennem is feszültség és igyekszem objektívan kezelni a szitut és nem elfogultan
2021. jún. 29. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!