Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért az az alap ezen a...

Miért az az alap ezen a bolygón, hogy a férfi a babája, családja mellől el megy dolgozni, és az anya kb egyedül szülő hosszú ideig, amikor f0nt0s lenne a babának a figyelem?

Figyelt kérdés
Miért nem él több család is együtt, barátok, és több generáció is, hogy dinamikus legyen a családnevelés?
2021. jún. 24. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Hát én nem tespedtem a gyerekemmel. Imádtam minden percét a majdnem 3 évnek.
2021. jún. 28. 20:07
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

Mert dolgozni, pénzt keresni kell. Abból él a család.

(Ismét egy olyan kérdés, ahol a kérdezőnek fogalma sincs a valóságról, a saját elképzelt világában él)

2021. jún. 29. 08:39
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

9

Nem haltak ki, de ettől még kétlem, hogy ez főleg lelkileg, de akár testileg egészséges lenne a baba számára.

Eleve nemhogy egy babánál, akinek létszükséglet, hogy bújjon az anyukájához, az ölelje, hallja a szívverését, ott legyen az anyuka, megnyugtassa, beszéljen hozzá, szoptassa...

Szóval nagyobbacska gyerekeket nevelő családoknál is azt látom egyelőre munkatársak révén, hogy ahol 8 órát dolgozik mindkét szülő (a 8 órán túl ebédidő illetve az utazások), ott hajszoltak, rohannak, énidő, sport évek óta semmi, sőt, van, ahol a házasság is kezd tönkremenni.

Ahol az anyuka totál otthon van, háztartásbeli, ott kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, az adott kollégák arca is kisimultabb, van énidő, sőt, még sportolnak is, nem egyszer anyuka és apuka is.

De hajrá rohanó életmód, hogy mások malmára pénzt hajtsunk.

28N

2021. jún. 29. 09:34
 14/17 anonim ***** válasza:
37%
13 teljesen igazad van, csak sajnos a mai világban a legtöbb család nem tud megélni egy fizetésből még egy gyerek mellet sem. Régen a nők jobban otthon voltak és foglalkoztak a gyerekkel. Mindenkinek jobb volt. Munka és gyereknevelés és háztartásvezetés mellett egy nőnek aludni nincs ideje, nemhogy sportolni, vagy adni magára.
2021. jún. 29. 09:43
 15/17 anonim ***** válasza:

14

Tudom.

Sőt, nem egyszer a 2 fizetés se elegendő egy minőséginéletre gyerekekkel.

Nálunk a párom akar gyereket, én nőként kevésbé, bár egyet talán. De akkor mindenképp a 6 órában, minél több home office-szal melózás lesz a cél.

2021. jún. 29. 10:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, az emberi történelem során volt, hogy így mentek a dolgok, és vannak törzsek meg ilyesmi ahol ez még megmaradt. Sokan ma is úgy gondolják, hogy ez egy kiegyensúlyozottabb formája lenne az életnek és a gyerek fejlődésének is jobb lenne. A mai életstílusunkba nem nagyon fér bele, és a legtöbbünk számára már elképzelhetetlen (lásd majdnem mindenki, aki nem állhatja akár a szüleit sem, nemhogy anyós, ilyesmik...). A legújabb generációban érdekes módon megint felbukkant arra egy vágy, hogy hasonló közösségben éljenek, igaz, inkább barátokkal. (Kb. mint a hippi fantáziák anno.) Most ha ez vonzó neked, lehet keresni vagy csinálni valahol egy ilyen kezdeményezést. Abban én is egyet értek egyébként, hogy az apa-anya-gyerekek családmodell megterhelő ehhez képest, és a magányosság, meg nem értettség érzésének esélyét is növeli - bár, mint itt sokan, nem biztos, hogy életem végéig szeretnék nagyon közel lakni az édesanyámhoz :) Illetve a "modern" élethez is kötődünk a legtöbben.
2021. jún. 29. 14:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát igen, ehhez olyan kapcsolat kell. Ahol önszántából döntnúgy a felbövő ember, hogy ő is a családdal marad... nagyrészt.
2021. jún. 30. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!