Ha meglopsz valakit és aztán visszaadod és utána megtudja ezt az egészet, akkor jogos a hatalmas felháborodás?
Mi van akkor ha valaki elvesz tőled 1 millió forintot, de mondjuk egy hónap múlva visszaadja és elmondja neked. Mennyire lennél mérges ha az ellopás utáni napon édesanyád műtétére kellene fizetned 1 millió forintot és nincs meg a pénzed mert egy IQfighter elvitte, igaz visszaadja 1 hónap múlva, de addigra édesanyád meghal?
Engem arra tanítottak, hogy semmit se veszünk el engedély nélkül, mert különben lopásnak számít. Mások az értékrendjeink. Ez nem baj. Ezért nem szeretnék a barátod, vagy az ismerősöd lenni.
Ha engedély nélkül elveszem a pólódat, a biciklidet, a dugipénzedet,... az megsérülhet. Persze visszaadom koszosan a pólódat, törötten a biciklidet.
Nekem van egy bizonyos sorozatszámú ezresem. Másnak ezer forintot ér nekem meg eszmei értéke van. Hiába adsz helyette másikat az már nem ugyanaz.
Ha lopsz, akkor gazember vagy.
Ha később visszaadod, akkor kicsit kisebb gazember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!