17 évvel apám halála után is sírok, ha eszembe jut, ez normális?
Figyelt kérdés
Most 20 éves vagyok, nincs túl sok emlékem róla. Ha valahogy szóbakerül a halála, mindig megkönnyezem, sajnos akkor is, ha vannak körülöttem emberek. Nem tudom visszatartani. Ez normális? Egyébként nem érzem azt, hogy nem dolgoztam volna fel a halálát, vagy azt, hogy kvázi nem volt, mert nem befolyásolja a hétköznapjaim közvetlenül, nem szoktam erre sokat gondolni. Szerintetek kéne ezzel foglalkoznom, vagy valamennyire normális, ha egyébként egy elég érzékeny ember vagyok, és megkönnyezem, ha eszembe jut?2021. jún. 14. 17:15
1/7 Császár Csilla 1979 válasza:
Fura...vannak ennél sokkal furább dolgok is. Ha nem könnyezel minden apróságon, és sírod el magad minden hülyeségeken, akkor szerintem nincs ezzel semmi gond.
Édesapádról, ha nincsenek is igazán emlékeid, attól még fontos szerepe az életednek, hisz neki köszönheted, hogy létezel.
2/7 anonim válasza:
Érzékeny vagy, nincs ezzel semmi gond. Legalábbis ha nő vagy, mert pasiként kicsit Aurelios beütésű lenne. :)
3/7 A kérdező kommentje:
Lány vagyok amúgy.
Nem tudom, mi számít apróságnak meg hülyeségnek, filmeken, zenéken szoktam sírni, ha úgy van, ilyesmik. Alapvetően ezt nem tartom abnormálisnak.
2021. jún. 14. 17:49
4/7 anonim válasza:
Normális, hisz közeli családtag, fontos volt. Nekem 9 éve halt meg apukám, akkor még elég fiatal voltam, sulis. Nekem is sokszor eszembe jut és néha megríkat. Pont akkor ment el, mikor kezdtem volna felnőni, a legnagyobb szükségem lett volna rá. Plusz most lehet teljesen máshol tartanék az életben, ha apukám kiáll mellettem, tanácsokat ad, mint addig, segít. Ő volt a dominánsabb, és anyám is tönkrement utána, évekig depressziós volt. Egyedül kellett csinálnom nagyon sok mindent, és őt is istápolnom egy gyerekként, mert mindketten nem zuhanhattunk össze lelkileg, pedig nekem is nagyon fájt. Szóval normális, persze. El kell fogadni, de nem kell elfelejteni.
5/7 anonim válasza:
Nincs semmi baj vele. Csak eszedbe jutott h milyen jo lenne ha itt lenne az apád. Teljesen mas az elet egy apával mint nélküle. Sírj tobbet és gondolj tobbet rola( egy kicsit furcsan hangzik tudom) es akkor hatha valamilyen gondolat feljon
6/7 anonim válasza:
Igen, normális: mély érzésű személy vagy.
7/7 anonim válasza:
Nem tudsz egy videót csinálni, amikor ez van? Így hogy nem látlak nem tudom megmondani, mennyi benne a feldolgozott nosztalgia, ami jó, és mennyi benne a feldolgozatlan betegség. Én rengeteg dolgon sírok. Régi dolgokon is. Nem azért mert nem dolgoztam fel, hanem mert meghat, pozitívan, beleélem magam és jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!