Az anyaság / gyereknevelés a világ legnehezebb feladata? Minden esetben nehezebb, mint amit egy apa bármikor is elvégezhet?
10: csak ha pl. a férfi 12 órában dolgozik túlórával kemény fizikai munkát, akkor az eléggé össze nem hasonlítható egy pelenkázással, vasalással főzéssel akár.
De szellemi munkában is ugyanúgy el lehet fáradni, ezt kb. csak annak kell külön elmondani, aki még életében nem dolgozott.
Civilizalt emereknel az apa is ugyanugy szulo, csak terhes nem volt pont es nem szult.
Sok no allit szobrot sajat maganak, az biztos.
Szerintem sokkal nagyobb dolog, mikor egy szulo el meri engedni a gyereket, akar iskolaba, akar egyedul valahova, es barmennyire aggodik ea felti, el kell hinnie minden alkalommal, hogy nem lesz semmi baj.
Átlag magyar családoknál az anya legkésőbb a gyerek 3 éves korában visszamegy dolgozni, általában teljes munkaidőre. De még ezután is rajta marad a házimunka, a gyerek összes szarjának fejben tartása, általában ő mond esti mesét.
De 3 éves kor alatt is kegyetlen a dolog. Én szoktam a 2 éves unokaöcsémre vigyázni, max. 2-3 órát egyben. De esküszöm, egy 10 órás munkanap nem fáraszt le ennyire. Ha ezt kéne 24/7-ben csinálnom, akkor már rég megkergültem volna.
15. ebben igazad van, nagyon nehéz és fárasztó gyerekkel, gyerekekkel, de ez miért mind az anyára hárul? Abban az esetben, ha mindkét szülő dolgozik, akkor munka után ugyanúgy mindketten el tudják látni a háztartást, gyerekeket. Ha mondjuk egy anya nem dolgozik, attól még az apa ugyanúgy apa marad és ugyanúgy ki kell vennie a részét a gyerek neveléséből, nyilván munka után.
Igen a gyerek 0-24 felelősség, de abban az esetben ha nem özvegy vagy egyedülálló szülő neveli, akkor ez megoszlik két ember között. Nem attól lesz valaki szülő, hogy megcsinálta a gyereket.
Szerintem nem az a baj vele, hogy fizikailag nehéz, hanem hogy kimerítő, és nem tudsz előre tervezni. Munkahelyen adott, hogy mit kell csinálni, mikor van pihenő, ebédidő, hazamész, és döglesz. Ezzel szemben a gyereket nem lehet letenni 12 óra után.
Szerintem a világ legrosszabb dolga lehet összezárva lenni egy gyerekkel, aki 0-24-ben a tied, és ez független az ellátó szülő nemétől.
Nem értem a kérdés lényegét. Anyaként azt mondom, hogy nem a világ legnehezebb feladata az anyaság, sőt. Első körben örömforrás. Sok nehézséggel jár, de az élet már csak ilyen. Viszont a kérdés másik fele...
"Minden esetben nehezebb, mint amit egy apa bármikor is elvégezhet" Ne haragudj, de mit végez el egy apa?
Amikor a gyerek betölti a hármat, anya visszamegy dolgozni, és ugyanúgy lehúzza a 8 órát és még utána is többnyire ő törődik a gyerekkel meg a háztartással, tisztelet a kivételes apáknak. Na, szóval ha apa nem veszi ki a részét, értelem szerűen az anyának nehezebb. Ugyanez a helyzet az egyedülálló anyákkal is. Ha viszont apa egyenlően kiveszi a részét akkor egy jól működő szülő-párosról beszélünk, azonos terhekkel. És akkor már csak kihordani és megszülni volt kőkemény meló. És ha bónuszban apuka olyan csoda férj, hogy nem zavarják a stirák meg a lógó mell, amivel a gyerekszülés gyakran jár, és így is kívánja a feleségét, akkor minden szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!