Miert el sok ember szubjektiv axiomak korul?
Sokszor ha felteszek masoknak egy kacifantos kerdest magukrol vagy valamirol akkor rogton ravagjak a valaszukat aztan meg kell mindig gyoznom oket hogy gondolkodjanak el megint a kerdesen mert csak ravagjak, es a vegen nekem van igazam.
Pl kit mentene ki a vizbol ha a felesege es anyukaja kozott kell valasztani. Vagy peldaul megkerdezem hogy Kire szavazna 2022-ben? Ezen sem gondolkodnak el hanem rogton ravagjak hogy Ellenzek vagy Fidesz.
Sok ember ha megkerdezed oket a multbeli szokasairol, cselekedeteirol akkor megint ravagnak valamit, de nem az igazsagot. Pedig ok is tudhatnak/tudjak mi az igazsag.
Szerintem ez a kovetkezok miatt lehet:
- Az illeto nem szereti ha a masiknak van igaza, allando tagadasokba kezd bele
- Az illeto nem ismeri onmagat elegge
- Az illeto nem ismeri az adott temat/helyzetet elegge
- Az illetonek nincs eleg mentalis kapacitasa reszletesen belegondolni dolgokba
- Az illeto fel beismerni az adott tenyt
- Az illeto nem hiszi el az adott tenyt
Nem vagyok benne biztos, de szerintem azért lehet, mert esetleg túl zárkózottak, vagy csak ilyen semmi közöd hozzá választ nem akarnak adni ezért inkább rövidre zárják.
Vagy talán lusták elgondolkodni rajta nem tudom😂
3 as
Axiomakat lehet ide keverni, mert eloszor a filozofiaban lett definialva, hogy mi az. Az mar mas kerdes hogy mas tudomanyok atvettek ezt a szot es ott terjedt el.
Es en egy szoval nem mondtam hogy van helyes valaszom, hanem igazam van, a ketto nem ugyanaz.
"Az, hogy a feleséged, vagy az anyádat szereted jobban, nos hát az nem az."
Plusz nem tudom elolvastad e a kerdesemet, "szubjektiv axiomak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!