Mi értelme ennek az új trendnek? És ki erőlteti a világra? Mi haszna belőle?
Gendersemlegességre nevelni a gyerekeket, vagy gendersemlegesen nevelni őket, gendersemleges wc, stb.
Lassan már a "normális" ember van hátrányban, az a hülye, aki heteroszexuális, a lányt lánynak tekinti, a fiút fiúnak.
Ha elfogadjuk a másságot, akkor is a heteroszexualitás a normális. Biológiai szempontból, a fajfentartás miatt van. Anya és apa tud létrehozni egy utódot. Ez a normális. Mindenkinek a magánügye, hogyan él. Miért kell ráerőltetni az átlagra ezt? Miért erőltetik ezt az emberekre, miért akarják összezavarni nemi identitásukban a gyereket?
Mi a franc ez az új irányvonal?
Ez mind szép és jó csak az a baj hogy Amerikában a gendersemlegesség azt jelenti hogy ott egyből rávágják hogy te nem biztos hogy lány vagy. Lehet hogy fiú, kacsa, náci csillámpóni vagy más leszel később.
Csak egy torz ideológia, mint a feminizmus. Minden ideológia azt rombolja, ami a neve. LMBTQ a gendernek árt, ez a célja. Mindent megoldás látszatának állítanak be, de csak rontják az egész társadalmat.
"hogy az asszonynak kuss a neve, ha visszabeszélt, akkor kapott két nagy maflást, oszt jóvan. Szavazati jog nuku, a helye napközben a konyhában volt, este meg az ágyban, a férj gyakorlatilag kénye-kedve szerint használhatta."
Nem hiszem h megéltétek a régi kort. Csak volt pár rossz tapasztalatotok a fiúkkal, és beképzelitek, h régen milyen szar volt, meg beetettek ezekkel az ideológiákkal. A férfinak megvolt a dolga, amiben ő jó volt. Azért volt az ő dolga. Mindenki a saját szerepét betöltötte. Igen, vannak szerepek, valamire specializálódsz, ha férfi vagy, ha nő vagy. Ha nem vagy jó mégse benne, akkor nem csinálod, de az az alap, hogy azokat tudod, mert olyanok a GÉNJEID.
Az egyenlőtlenség azért baromság, mert kb. egy halat és egy kutyát próbálnak egyenlőként kezelni. Sok negatív sztorival előállnak, és megmentőnek néznek ki, hogy dejó, a gyerek fedezze fel magát, ahelyett hogy az APA, aki már ismeri a férfiasságot, LEGÉNYT csinál belőle, aki biztonságot nyújt a nőnek, aki TUDJA hogyan ítélje meg a jó legényt. Ha ez a sok marhaság nem lenne, biztosan könnyebb lenne párt találni, mert mindkét fél tudná, hogy mi a szerepe, mi ő, és mit keres.
És én nagyon liberális vagyok, teljesen elfogadok mindenkit úgy ah van, de h ezek a szarok nem segítenek semmit, az látszik a jelenlegi állapotokon.
21 éves biszex fiú.
“Nem hiszem h megéltétek a régi kort. Csak volt pár rossz tapasztalatotok a fiúkkal, és beképzelitek, h régen milyen szar volt, meg beetettek ezekkel az ideológiákkal.”
En pl. Megeltem, mert a szuleim extra konzervativ es idiota nezeteket vallottak, pont olyanokat, amikrol te is irsz. Ott volt a batyam, aki loszart nem csinalt, mig nekem lanykent mar 8 evesen mosogatnom, takaritanom kellett, amikor 8 eves fejjel (mit tudtam en akkor meg az egyenlosegrol, feminizmusrol szerinted!?) is kialltam magamert, es megkerdeztem anyukamat, a batyam miert nem segit, miert csak en csinalom? Jott a valaz: “mert o fiu, es a fiuk nem csinalnak hazimunkat, ha’ hogy nezne ma’ az ki!?!? az a lanyok dolga.”
Szoval ott voltam 8 eves kislanykent, a felnott apamnak eleg volt egy HÖ’ -t kiboffentenie magabol, en meg rendes lenygyermekkent mertem ki a levest neki. Tudod, mert o nem tud szedni maganak, a no dolga az, hogy kiszolgalja a ferfit. Vagy pl. Amikor apam epp fozott valamit, es nem mosogatott el maga utan, masnapra raszaradt minden az edenyekre, akkor tudod ki volt a lusta, semmirekello szar? Termeszetes en, hiszen nekem kellett volna elmosogatnom UTANA.
“ A férfinak megvolt a dolga, amiben ő jó volt. Azért volt az ő dolga. Mindenki a saját szerepét betöltötte. Igen, vannak szerepek, valamire specializálódsz, ha férfi vagy, ha nő vagy. Ha nem vagy jó mégse benne, akkor nem csinálod, de az az alap, hogy azokat tudod, mert olyanok a GÉNJEID.”
Akkor ezek szerint a noknek a GENJEIBE van kodolva, hogy mosogassanak, fozzenek, meg fenyesre nyaljak a hazat b+, ok ebben jok, nekik ez a szerepuk. Ezek utan van barkinek barmi kerdese??!?!!!!???
Ráderőltetik, hogy ne legyél hetero?
Mert az nem ráderőltetés, hogy el kell tudni fogadni, ha valaki más, mint te. Az igen, ha neked is másnak kellene lenned, de erről szó sincs
12 Nem hiszed, hogy megéltük a régi kort? 44 éves vagyok, és elég sokat beszélgettem a szüleimmel, nagyszüleimmel akik az idén lennének 100 évesek, ha élnének, úgyhogy elég jó rálátásom van a régi korra. Már én is konzervatívabban nevelkedtem, hát még ők. És még mindig csak 100 évről beszélünk.
Ha olvasnál könyveket, akár Jókait stb. akkor látnád, hogy mi volt a szerepe a nőknek.
Tudod, azokból a gyerekekből lettek régen is és néha még ma is az öngyilkosok,akikből apa legényt akart csinálni, de ő belülről nagyon nem volt az. Régen ezeket titkolni kellett, ezért volt frusztrált a társadalom.
A genetikával meg hiába takarózol, nem genetika kérdése a házimunka meg a barkácsolás sem.
Az irány alapvetően jó, de túl van tolva a bicikli, már megint.
#10-es véleményéhez tudok kapcsolódni, csak a másik oldalról. Nekem fiúként volt babaházam, miközben rendőröset is játszottam, meg hatalmas Matchbox-készletem volt.
A nemi identitásom soha nem kérdőjeleződött meg bennem a nemi érésemet követően, de azt gondolom, a káros "férfiszerep" sem vert bennem mély gyökeret ("egy férfinak ilyennek meg olyannak kell lennie, ilyen meg amolyan nem lehet").
Férfi vagyok, külsőre és identitásban is, és úgy élek, ahogy nekem tetszik.
A megbélyegzés részét viszont rendkívül károsnak tartom. Azt, hogy egyesek kikiáltják, ki milyen "fóbiával" rendelkezik, illetve kvótákat erőltetnek, ami pontosan a nemi megkülönböztetés egyik radikális formája.
Hiszen amikor teljes egyenlőség van, eszünkbe sem jut azt firtatni, hogy "hány százalék a nők arány ebben a munkakörben", vagy "volt-e már transznemű miniszterelnök az országban".
Amíg ezek a dolgok érdeklik az embereket, addig ez a kérdéskör túltolt és messze túlnő a saját fontosságán.
Amikor elkezdenek serdülni a fiúk és a lányok, szerintem akkor elég lenne foglalkozni a szexuális irányultsággal.
Én a gendersemleges nevelés alatt arra gondoltam, bogy nem mondják meg a gyerek nemét a környezetének. Sem a gyermeknek. Összezavarják. Egyik nap fiúnak öltöztetik, másik nap lánynak.
Meg a botrány is eszembe jutott a Meseország mindenkié c. könyv kapcsán. Miért kell egy óvodást ezzel traktálni? Hol van még a serdülőkor?
Én konzervatív vagyok, de nem ítélem el a másságot.
Csak szerintem már tulzásba viszik ezt a dolgot. Mintha ez lenne az általános. A normális dolog.
Már értem, azért teszik, hogy elfogadóbbak legyünk. Szerintem túlzás ez az egész.
A Meseország mindenkié nem ovisoknak készült. Amúgy meg mindenféle van benne, például cigány, nem csak "más" de aki másnak érzi magát, hadd legyen nyugodtan más és jó lenne ha ezt elfogadás övezné. Nem, az "engem nem érdekel, csak ne tolják az arcomba" vagy a "legyen bzi de csak otthon a négy fal között" nem elfogadás.
Az elfogadás az lenne, hogy fel sem tűnik, hogy két férfi vagy két nő fogja egymás kezét az utcán. Hogy senki nem gondol semmi rosszra ha két fiatalember vagy nő költözik a szomszédba és láthatóan egy párt alkotnak.
Hogy házasodhatnak, ha akarnak. És a legfontosabb, hogy ezt egy meleg nyugodtan elmondhatja otthon, nem lesz kitagadva, lebzizva, megalázva érte. Ez az elfogadás.
Szeretem, hogy valaki mindig kiemeli a szélsőségeket és arra hivatkozva ítél meg mindenkit, aki az adott címszó alá tartozik. A gender-semleges nevelés azt takarja, hogy hagyom a fiamat rózsaszínbe öltözni, babázni, ha AKARJA, ha fáj valamilye, vagy szomorú, nem szólok rá, hogy a fiúk nem sírnak. A lányomat meg hagyom "fiúsan" öltözni, nyugodtan játszhat kisautókkal, kardozhat a botokkal, ha AKARJA. És nem úgy nevelem a gyereket, hogy na akar valamit, de az sztereotípia szerint nem passzol a neméhez, akkor nem csinálhatja. Ugyanúgy bevonom mindkettőt a házimunka minden részébe. Például megtanítom a fiamat vasalni is, a lányomnak meg ha elég idős, hogy hogy kell pl fát vágni. Tehát mind a kettőnek megtanítom a házimunka részeit, és nem úgy osztom fel, hogy ez "női" feladat, akkor elég ha a lányom csak azt tudja, és a megmaradt, egyébként nem is rendszeres "férfi" feladatokat meg csak a fiúnak. Tehát ugyanazt várom el mind a kettőtől.
Na, most erről nyilván nem fog cikkezni a média, mert ez nem érdekes. Nem lehet rajta megbotránkozni, nem vonzza a kattintásokat, nincs belőle bevétel. Kattintás meg a szélsőséges fura emberekre érkezik. Azon van a kiakadás, arról beszélnek, ez a média érdeke, mert ebből van több bevétel, nem pedig a szinte átlagos dolgok megmutatásából. Ha valaki azt mondja, hogy ő gender-semlegesen neveli a gyereket és a gyerek akarata ellenére öltözteti úgy, ahogy, beavatkozásokat erőltet a gyerekre, helytelen, veszélyes és megbotránkoztató dolgokat tesz, akkor nyilván arról többet fognak cikkezni. És akkor máris azt hiszi az, aki nem néz utána, hogy ez a gender-semleges nevelés egyetlen és fő célja. És félreérti és elítéli az egészet.
A gender-semleges budival meg nem tudom mi baj van. Az otthonokban sincs elkülönítve fiú és lány wc. Technikailag az majdnem ugyanolyan mint a koedukált wc, csak emellett van specifikusan férfi és női is. Borzasztó.... Hát ha a nyilvános wcknél lenne plusz egy ilyen, én lehet bemennék inkább oda. A primitív réteg, aki összehugyozza az egész padlót a férfi-mosdóban és a női primitív réteg, aki másféle ocsmányságot csinál, az nyilván nem menne be oda, mert valszeg ellenzi a gender-semleges dolgot, esetleg homofób is. És akkor lenne egy wc, ami tisztább, meg kisebb a sor. Egyébként a koedukált mosdóba sem köt bele senki, pedig az is gender-semleges, akkor miért baj, ha van ilyen a férfi-női mellett pluszban?
Külön kedvencem, amikor a szexualitás erőltetéséről beszél valaki, és olyan példákat hoz fel, amik heteroknál tök elfogadottak, vagy épp simán rákérdezhet a témára egy rendes, kedves munkatárs. A hetero esküvők nyilvánosan mennek, látja mindenki, tehát tudja, hogy az öltönyös fickó majd szexelni fog a fehérruhás nővel az esemény után. Látunk csókolózó, vagy épp kézen fogva sétálgató férfi-női párost, mégsem képzelgünk azon, hogy ők milyen aktust nyomhatnak otthon. Láttunk már olyan neveket, hogy Béláné Margitka, de ebből mégsem asszociálunk arra, hogy hú ez a Margit milyet fog szexelni a férjével. Pedig amúgy ezekből kiderül az ember szexualitása anélkül, hogy szem előtt szexelne valakivel. Mégse mondjuk azt, hogy ne legyen senki nő Béláné, mert akkor a képembe tolta a szexualitását és akkor tudom, hogy kivel szexel. És munkahelyen se tudod sokáig titkolni a szexualitásod. Elég ha valaki, akivel jóban vagy megkérdezi, hogy mit csináltál a hétvégén. És ehhez nem azt kell elújságolnod, hogy szexeltél, nem abból derül ki. Elmondod, hogy kirándultál a pároddal, megkérdezik, hogy hívják. Most nyilván nem hazudhatod azt életed végéig, hogy ellenkező nemű partnered van, ha egyébként ez marhára nem így van. És az nem kérkedés, ha Gizike elmondja, hogy nem Déneskével, hanem Rozikával volt kirándulni, mert Rozika a párja. A szülő-gyerek kapcsolatok témában is sokszor látom azt a tanácsot, hogy ne mutassák be otthon az azonosnemű párjukat, mert nem kell a szülőnek tudni, hogy kivel szexszel a gyerek. Pedig nyilván senki nem úgy mutatja be a párját, hogy "Anyu! Apu! Nézzétek! Vele dugok!". Egyszerűen nem ez a párkapcsolat egyetlen célja semmilyen szexualitásnál sem.
És lehet mondani, hogy fajfenntartás, de ez nem állja meg a helyét. Ma már vannak eszközök a védekezésre, vannak meddők is, illetve ott az orális vagy anális közösülés is, és a segédeszközöket még meg se említettem. Na mármost, ha kotont húzol, vagy a pár egyik tagja meddő, vagy nem azt a nyílást "használod", ami a szaporodáshoz kell, akkor abból nem lesz gyerek. És valszeg egy vibritől se esik teherbe senki. Ezek ellen mégsem harcolnak annyian, hogy "Dehát a szaporodás". Az embernél a szex nem kizárólagosan a fajentartást szolgálja, kár ezzel érvelni.
Az esküvő sem kell a szaporodáshoz, ez csak egy társadalmi dolog, ami inkább dokumentáció egy ünnepséggel. A macska se házasodik mielőtt gyereket csinál, tehát az esküvő akárhogyan is nézzük, természetellenes a házasodó felektől független. Akkor már nem mindegy, hogy a BESZÁMÍTHATÓ, NAGYKORÚ felek, akik ÉLŐ EMBEREK KÖLCSÖNÖSEN BELEEGYEZTEK milyen neműek? Ne jöjjünk a vallással, vannak polgári szertartások, ha vallási szabályokba ütközik, akkor nem egyházi esküvő lesz, hanem csak polgári. Mi köze az egyháznak ahhoz, hogy ki-kivel házasodik, ha egyébként nem az ő templomukban(vagy egyéb imahelyükön), az ő vallási szertartásaik szerint történik? Semmi.
Az örökbefogadásról annyit, hogy inkább legyen egy stabil otthona a gyereknek, mint egy intézet. Nem a jó családi körülmények közt élő gyerekeket akarják benyúlni a melegek, hanem azokat akarják magukhoz venni, akiknek ez nincs meg. És mivel ők nem tudnak olyan egyszerűen saját gyereket csinálni, mint a heterók, tehát valószínűbb, hogy örökbe fogadnának. És a gyereket, ha nem a meleg szülei miatt fogják gúnyolni, akkor más miatt. Engem is csúfoltak sokszor, pedig heteroszexuális szüleim vannak. Inkább a bullyingot kell megfékezni, nem pedig annak az esetleges "okait". A kollégiumunk közelében van egy nevelőintézet. Párszor beszéltem egy ottlakó kissráccal, aki 11-12 éves körülbelül. Mesélte, hogy a nagyobbak bántják, a nevelők ezzel nem tudnak foglalkozni, vagy nem is akarnak éppen. Mondta, hogy olvasott a melegek örökbefogadásáról, és ő nem érti, hogy miért nem lehet nekik itthon, mert ha lehetne akkor kevesebben lennének állami gondozásban. Azt mondta szívesebben lenne akár két azonosnemű személynél, mint az intézetben, ahol bántják, ahol az ottani felnőtteknek nincs kapacitásuk annyit törődni egy-egy gyerekkel, mint amennyit kéne. És tudjátok mi a szomorú? Ő már túl idős ahhoz, hogy egy heteroszexuális házaspár örökbe akarja fogadni, mert az egészséges, fehér kisbabák vannak előnybe a pároknál. Ha a melegek is örökbe fogadhatnának, akkor nagyobb esélye lenne a beteg/túl idős/roma gyerekeknek is arra, hogy valami intézetnél jobb környezetbe kerüljenek.
A felvonulás meg történelmi eseményhez köthető, illetve jogokért küzd, meg egyben egy buli is. Nem egy nyilvános orgia. Ártalmatlan, bár mint minden közösségben, minden rendezvényen vannak hülyék, akik feltűnőek. Nyilván a média a megosztó embereket emeli ki, de ezt a gender-semlegesség résznél kifejtettem. A heteró felvonulást is támogatom, ha annak van értelmes célja, mondanivalója. A másság kifigurázása, meg a "ha a bziknak lehet, akkor nekünk is" nem tartozik az értelmes motivációhoz.
Én egyébként azt vallom, hogy mindenki azt tesz, amit akar, ha ezzel másnak nem árt. Márpedig a dolgok többsége, amit elleneznek egyesek az LGBTQ közösséggel kapcsolatban, az ártalmatlan.
18l
13as akkor te gyeden se maradtál otthon, szülés után két héttel mentél vissza dolgozni, nehogy a férjednek el kelljen tartania, mert akkor nem lennél egyenlő?
Ha nem, akkor ne beszélj egyenlőségről, csak azt használod ki ami neked kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!