Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem lehet idehaza,...

Miért nem lehet idehaza, normálisan kitakarítani a MÁV vonatait?

Figyelt kérdés

Az IC-n retkes az ablak a másodosztályon atom húgy minden.

Ezért fizet az utas több ezer forintot?

Ha kerékpárral megyek, mert kénytelen vagyok a napi 2-3 haza járatú busz miatt, akkor a kerékpár miatt baxogtatnak, hogy nem vihetem be a váróba.

Van amikor a fullos ic kerékpár szállító után, Szerencsnél olyan mocskos régi vaskampós hányadékkal kell menni, hogy a 29er alig fér el.... és a lábammal kell kitámasztani, ne boruljon el.

Nem is csodálom, hogy inkább kocsival mennek kerékpáros túrára az emberek...

Akkor a csövesek terrorizálják a jegykiadónál az embereket...

2021. máj. 22. 07:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
2-es, ez igaz, hogy az utasok használják, de arra lennének a takarítók, hogy takarítsanak. Ehelyett ott csoportosulnak a Nyugati pu-on is a vonatok végénél, ha néha végigszaladnak egy seprűvel, és már bent ülök, nekem kell szólni, hogy ott is ottmaradt egy szemét az ülés alatt, csak középen húzzák végig a seprűt, olyan mocskos rongy van a kezükben, hogy rossz ránézni, de hogy a karfát lemosnák, vagy az ablakkeretet. Az a baj, hogy kiszervezte a MÁV a takarítást, csak ci gányok takarítanak, azok meg úgy állnak hozzá a munkához, ahogy szoktak... Ha a MÁV kezében lenne, akkor számon tudnák kérni,hogy ez vagy az a kocsi miért ilyen piszkos. Amit összesöpörnek, azt meg kisöprik a lépcsőkön le. Láttam. - Nem beszélve arról, hogy néz ki a sínek mentén, tele van szeméttel. Hányinger.
2021. máj. 23. 10:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Munkavállalóból van ilyen is , meg olyan is,mindegy ,hogy takarító vagy vezérigazgató.A munkához való hozzáállás emberi tényező.

Valóban van,hogy nem alaposak.

Az tény hogy nem véletlen a c.g.nymunka kifejezés.

De szerintem te is látod,hogy nincs sehol megfelelő munkaerő,sem bér.

Legtöbb helyen a kis pénz,kis munka és a fizetgetnek,dolgozgatunk mentalitás van.

Nincs igazán jó megoldás erre sehol.

Ha már adott a takarításra a személyzet és az eszköz is,akkor meg lehetne csinálni rendesen is.

Lehetne ezt egy kis pénzzel motiválni is, talán javítana a helyzeten,de meg nem oldaná.

A vasúti dolgozók közül is van akinek a munkakörébe tartozik a B+N által elvégzett takarítás elvégzése.Azon kívül a vonat személyzet is végez egyfajta ellenőrzést.

A megoldás mégis az lenne,hogy ahogy találtuk,úgy hagyjuk magunk után.

Akkor a tiszta kocsik nem lennének taszítóan piszkosak.

Ehhez pedig az kellene,hogy az utasok azon része,akik nagy része nem is fizet vagy csak 90%os jeggyel utazik , valóban!!kizárható legyen az utazásból.

Nem lehet minden igénytelen ember mellé takarítót,az mellé pedig ellenőrző közeget állítani.

Mint mindenhol,itt is az okot kellene megszüntetni,nem a tüneteket.

Erre pedig nincs lehetőség.

Amit személyesen te tudsz tenni, persze ez is csepp a tengerben...

A takarítóra rászólsz,hogy csinálja meg rendesen, vagy fotót készítesz és egy emailben elküldöd a MÁVnak, vagy rászólsz a szemetelő utasra.

Egyik se olyan,amit neked, fizető utasként kellene megtenned.

Személy szerint engem kifejezetten elszomorít,hogy látom a normális és fizető utasokat,hogy kénytelenek elszenvedni ezt az egészet.

De amíg a törvény,a szabályok a kisebbségek jogait ilyen módon védik a tisztességes polgárokkal szemben erre esély sincs,hogy megváltozzon.

Nem akarok én ebbe politikát vinni,csak egyszerűen ez az igazi oka sok olyan nehézségnek és problémának,ami az egyszerű, dolgozó és adót fizető embereknek okkal bántja az igazságérzetét.

Az ahogy egy takarító nem vesz fel egy galacsint a földről sokkal kisebb probléma, mint hogy egy csürhe táblás megállóhelyen jegy nélkül felszáll.Hat gyerek zabálja a 10 féle chipset,4 felnőttből kettő két kézzel töri és szórja a szotyi héját a padlóra, kettő meg rágyújt az előtérben , két perc alatt szívva el a cigit,hogy mire 4 perc múlva megáll a vonat,le tudja szedni az egész pereputtyot a vonatról.

Mindezt mondjuk egy 20 perce úton lévő vonaton,ami két óra múlva ér a végállomásra.

Aztán felszáll egy fizető utas és megállapítja,hogy nincs kitakarítva a vonat.

Igaza van?

Igaza.

Tudsz valamit tenni?

Van erre bármilyen megoldás?

És a szomorú az,hogy ez gyakorlatilag olyan gyakran történik meg,hogy szerintem nincs az országban olyan közlekedő vonat, amiben legalább egy kocsiban, legalább egy ilyen csapatot ne szállítana ebben a pillanatban is.

2021. máj. 23. 11:14
 13/15 A kérdező kommentje:

Ez az ablak, nem vasportól volt koszos, hanem a portól és esőtől.

Már azon gondolkodtam, legközelebb ablaktisztítóval indulok és megtisztítom.

A padló attól volt koszos, hogy szökőévérte 1x mosnak fel, 2cm por és algás, zsíros fekete retek ált a sarokban, többit az utasok cipője koptatta fel...

Legközelebb spaklit is be rakok, meg rozsdamarót stb. és Facebook Live-ban kitakarítom , hagy égjen a MÁV vezetőség pofája.

Komolyan ezért fizet az ember... 12 ezret oda vissza, másodosztályon

2021. máj. 23. 17:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Látod, írtál jobb ötletet, mint én.

Próbáld meg, hátha...

Bár úgyis kimagyarázzák.

2021. máj. 23. 18:02
 15/15 anonim ***** válasza:
89%
A MÁV nem arról szól, hogy a nép elfogadható áron kultúráltan utazhasson de még csak arról sem, hogy e kettő közül legalább az egyik teljesüljön. A MÁV arról szól, hogy: 1. A vezető poziciókat kitöltsék arra érdemes emberekkel akik zéró szaktudással, zéró elvégzett munkáért cserébe milliós fizetéseket vesznek fel. 2. Hatalmas összegeket lehessen NER cégekbe lapátolni a különféle MÁV-os közbeszerzéseken keresztül. 3. Felfoghatatlan összegekért lehessen vonalakat évtizedekik felújítatni Lölö és társai cégeivel. Az elmúlt 20 évben semennyit sem javult a MÁV versenyképessége a közúttal szemben, és se árban, se időben, se színvonalban nem képes felvenni a versenyt, mert nincs meg rá a kormányzati szándék.
2021. máj. 25. 02:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!