Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van tele ez a weboldal...

Miért van tele ez a weboldal a lentiekhez hasonló, torz világnézetű tagokkal? (Akinek nem inge, ne vegye magára.)

Figyelt kérdés

Gondolok itt például arra, hogy:

- Sokan szélsőségesen neoliberálisok, és ebből (vagy egyéb, beteges okokból kifolyólag) következik az, hogy védik a cigánybűnözőket, illetve az illegális migránsokat.

- Egyetértenek az LMBTQ-s, illetve Genderes ideológiákkal.

- Maszk,- és oltásellenesek, vagy egyenesen vírustagadók.

2021. máj. 10. 23:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
...Nagy hibám, hogy lusta vagyok gyakran még a normális fogalmazáshoz is.
2021. máj. 11. 00:43
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

Akkor tényleg eléggé egyformán gondolkodunk. :) Nekem is az arany középút a mottóm, illetve nagyon fontos számomra, a mérsékelt gondolkodás és a mértékletesség az élet minden területén.

Én magam nem állítom, hogy akár jobbra, akár balra húznék, mert nem szeretem eszerint definiálni, kőbe vésni az álláspontomat. Van, hogy a politikai jobb, és van, hogy a politikai baloldal álláspontjávsl értek inkább egyet, témától, kérdéstől függően.

Van, hogy úgy érzem, mindkettőnek van némi igaza, de egyikkel sem tudok egyetérteni.

Ilyen értelemben nem hiszek a pártpolitikában, és károsnak is tartom.

Amit a magam részéről óriási bajnak tartok, hogy akár európai, akár hazai szinten nézve, mind a jobb, mind a baloldal olyan fogalmakat sajátít ki és torzít el a felismerhetetlenségig, amiknek köze nincs az eredeti jelentéstartalomhoz.

Gondolok itt például a kereszténység fogalmára, csak hogy egy (nekem személy szerint nagyon fájó) példát mondjak.

Európai szinten "keresztény Európáról" beszélnek, de ez egy olyan hamis kereszténység, amiből Istent és a morális megkötések javát is kivonták, és így a szeretet-parancs, a felebaráti szeretet, a megbocsátás és az egyenjogúság eszménye talajtalanná vált egy totális erkölcsi relativizmusban, amiben a bűnözőknek jogai lettek az áldozatok rovására, a jóból rossz, a rosszból jó lett, és önmagát emészti fel a társadalom.

Itthon ugyanezt a kereszténységet a jobboldal sajátította ki, és gyűlöletkeltésre és kirekesztésre használja, úgy, hogy az végül totális ellentétévé válik a krisztusi emberiességnek és szeretetnek, és a farizeusok üres demagógiájává válik.

Hogy mondhatnám jó szívvel ezek után akár azt, hogy konzervatív, akár azt, hogy keresztény vagyok? - Holott a fogalmak eredeti, politikától mentes értelmében annak vallanám magam.

2021. máj. 11. 00:49
 13/20 anonim ***** válasza:
71%
Lépj ki, akkor egyel kevesebb ilyen lesz.
2021. máj. 11. 01:16
 14/20 A kérdező kommentje:

00:49

Igazad van, ahogy látom, bár lehetséges, hogy nem minden pontban értenénk egyet.

"Itthon ugyanezt a kereszténységet a jobboldal sajátította ki, és gyűlöletkeltésre és kirekesztésre használja, úgy, hogy az végül totális ellentétévé válik a krisztusi emberiességnek és szeretetnek, és a farizeusok üres demagógiájává válik."

Nos, ebben csak részben adok igazat, mert már például a középkorban is megfigyelhető volt a jelenség úgynevezett/sokak (modern személyek által) által annak hívott "gyűlöletkeltő mivolta", miközben elődeink a Hazát védték a török ellen, vagy éppen törvényt írtak a letisztult keresztényi értékekre támaszkodva. Persze, itt is igaz, hogy nem mindegyik török rossz és hódító. Tudom, hogy minden népnek vannak ilyen és olyan tagjai is, bár a hazaszeretetet előbbre helyezem ezen a téren. (Ami természetesen nem egyenlő a rasszizmussal, mert az előbb említett fogalom általánosít, a hazaszeretet pedig sehogy nem jön ide ezen a területen. Én pedig legtöbb esetben az egyént nézem, de mint mondtam, hajlamos vagyok szélsőségesebb, jobboldali kirohanásokra is. Vagy egy másik, de összefüggő téma. Például a cigányság esetében számadatok igazolják, hogy a hazai börtönök lakóinak jelentős része cigány/roma származású, ezt több helyen is hallottam, állítólag az ott dolgozók közölték, de nem vagyok biztos benne. Illetve elég elmenni B.A.Z. megye bizonyos részeire, és megtapasztalni az ottani szörnyű és veszélyes körülményeket. Ettől még tudom, hogy vannak normális/rendes cigányok is, csak az összkép alapján nem erre következtethetünk, hajlamosabbak lehetünk általánosítani, amit teljes mértékben megértek ez ügyben.)

Van egy tippem, hogy ki lehetsz, már egy ideje sejtem.

Nem véletlenül "srac30" a felhasználói neved?

2021. máj. 11. 01:27
 15/20 anonim ***** válasza:
27%

anonim az oldal, de küldj privit, és megtudod :)

bennem is felmerült egyébként, hasonló ötlet, hogy ki lehetsz. :)

A leírtakkal egyetértek. Igazából nincs olyan gondolat, amin akár csak finomítanék is, ugyanígy látom, mint Te.

Annyit tennék csak hozzá, hogy a kereszténységgel (és tulajdonképpen bármelyik másik vallással) is tud hasonló "bibi" lenni, attól a perctől kezdve, ha nem egy eltérő ideológia ellen lépnek fel a nevében, hanem emberek, vagy csoportok ellen.

A kereszténységnek ugyanis éppen az lenne a lényege, az alaptétele, hogy Isten bűnt gyűlöli de a bűnöst szereti. Hétköznapi életre lefordítva, harcolhatok én a kereszténység nevében az erkölcsi relativizmus, vagy egyes keresztény értékrend szerint káros ideológiai nézetek ellen, és addig oké a dolog. Amint azonban arcot társítok hozzá, az már nem a más ideológia, hanem a más ideológiát valló ember üldözéséről szól. Ez az, amit NEM LEHET, AMIT TILOS.

Ám a magyar politikában jelenleg átlépték ezt a határt, amit valódi keresztény soha nem lépne át.

Arról nem beszélve, hogy ezen kívül sok egyéb olyan határt is, ami nem fér bele egy őszinte lelkiismerettel élő keresztény ember életvitelébe.

Tehát hamisak, és lejáratják a vallásomat.

Sajnos volt már példa rá, hogy liberális gondolkodású, ateista emberrel beszélgetve, amikor megtudta, hogy keresztény vagyok, a hitemet, az értékrendemet a politikából ismert hamis "keresztények" viselkedésével azonosította. És én olyasvalamiért kerültem kínos helyzetbe, amit zsigerből utasítok el...

2021. máj. 11. 01:45
 16/20 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező: szerintem egyszerűen azért van tele, mert leképezi a msgyar társadalom ezen az oldalon aktív tagjainak véleményét:P

Vigyázat:ezzel nem azt mondtam, hogy a magyar társadalom véleményét képezi le.

Korántsem.

Én úgy látom, hogy ide azok szoktak járni, akiknek valami nem jó. Mondjuk kirúgták őket a munkahelyükről, vagy nem rúgták ki, de egyébként sem valami vezérigazgató-helyettesek, inkább fizikai melósok, aztán ide járnak sorolni a sérelmeiket :)

Szóval nem reprezentatív ez az oldal semmiben sem.

Jellemzően a városi (így internettel rendelkező), nem túl magasan képzett melósok írogatnak rajta.

Sok társadalmi csoport van a mai Magyarországon ezen kívül, akinek vagy ez is meghaladja az igényét, vagy képességďt, hogy az interneten jelen legyen, vsgy pedig egyáltalán nem él rosszul, csinálja a jól menő vállalkozását stb. és nem azzal foglalkozik, hogy ide írogasson.

2021. máj. 11. 03:52
 17/20 Sunshinedoll ***** válasza:
76%
Az LGBTQ+ kérdés nem ideológia :D Valaki vagy hetero vagy nem, ez nem filozofálgatás tárgya. Epp ezért tök mindegy, egyetértesz-e vele vagy nem. Lehet nem egyet érteni azzal, hogy a madaraknak két lába van, attól még léteznek madarak továbbra is és ugyanúgy két lábuk van :D
2021. máj. 11. 08:49
 18/20 anonim ***** válasza:
29%

Kit érdekel egy újabb náci homofób látensb*zi?

És mennyit szövegelnek a témáról, picit unalmas már.

2021. máj. 11. 09:09
 19/20 anonim ***** válasza:
#12,15,16 Sokat beszélsz, de kb semmit nem mondasz.
2021. máj. 11. 14:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Ez nem torz, hanem csak a te látásmódodtól eltérő. Meg kéne már tanulni hogy attól h nem vagy egy véleményen a másiknak nem biztos h ő a hülye. ;)
2021. júl. 16. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!