A feministák miért beszélnek minden nő nevében?
Megyfigyeltem, hogy feminizmus-kritikus posztoknál vagy cikkeknél (legutóbb Puzsérnál) rögtön megjelenik pár feminista és - sokszor érvek helyett - azzal jönnek, hogy az adott beszéd gyűlöletbeszéd és rontja a nők helyzetét.
Milyen alapon beszélnek az összes nő nevében? Nem végeztem ugyan közvélemény-kutatást (persze ők sem), de a környezetemben nem egy nő van, aki legfeljebb csak minimálisan osztja a nézeteiket (pl. az egyenlő házimunka terén, amit magam is osztok), máskülönben viszont túl erőszakosnak, agresszívnek, kissé talán együgyűnek ítéli őket, akikkel nem lehet azonosulni.
Miért nem alapítanak mondjuk egy pártot, hogy megmérjük egy választáson, hogy valójában mekkora a társadalmi támogatottságuk? Mert így nem sok létjogosultsága van annak, hogy egyből minden nőre hivatkoznak mint elégedetlen tömegre.
Hát nem tudom, nekem ebből ez nem jön le, ezért írhatta a válaszoló, hogy neked ez bekattant.
Ennél durvábbakat olvasok vidéki/pesti/budai ellentétekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!