Hogy lehet kezelni az időhiányt?
Ismerős. A vírus előtti 1-2 évem tiszta lótás-futás volt, eleinte élveztem, a végére viszont azon kaptam magam, hogy még be sem fejeztem az épp aktuálisat, fejben már a következő lépésen/programon agyaltam. Volt 2 sportom, plusz 2 edzésem, vezetni jártam, hobbik, hétévégén mindig volt minimum 1 program (általában kirándulás), barátok-család, és érettségire készülés, tanulás.
Időm sem volt a passzív pihenésre, mindig azon gondolkodtam, hogy mi mindent kell még csinálnom. Nekem is megoldotta az élet, meglett a jogsi, előtte begyűjtöttem egy sportsérülést és máris "visszább vettem" a dolgokból.
Szóval, ezek hosszútávon nem működnek, és mérlegelni kell, hogy mi is az igazán fontos. Nehéz ezt megtenni, de egy ponton sajnos muszáj lesz. Bizonyos dolgokat pihenőpályára kell tenni, de ettől még később újra elő lehet őket venni.
Egy fiatalabb kollégám fordult hozzám hasonló kérdéssel, amikor a délelőtti kávénkat ittuk. Azt válaszoltam rá, hogy "már megint túl komolyan veszed magad". Nem értette. Megkérdeztem tőle, hogy melyik a legkedvesebb hobbija. Erre elkezdett az állát dörzsölgetve gondolkodni.
- Na látod ez a bajod! Ne gondolkozz! ÉREZZ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!