Most ki a hülye? Aki oltat, vagy aki nem oltat? (szavazás)
9!
Gyűlölködés is ugyanúgy van mindenütt. Összeesküvés elmélet és hasonlók is.
Én most felvállalom: az a hülye, aki nyomós ok nélkül nem oltat.
Ez most nem kizárólag egyéni döntés dolga, hanem, ahogy előttem valaki írta, társadalmi felelősségvállalás. Akkor leszünk túl ezen a cirkuszon, ha meglesz a megfelelő immunitás. Ha nagy tömegek hőbörögnek az oltás ellen anélkül, hogy erre különösebb indokuk lenne, azzal nem csak a saját egészségüket veszélyezteteik (ami szívük joga lenne), hanem azokét is, akik az életkoruk vagy az egészségi állapotuk miatt nem kaphatnak oltást. Plusz még itt vannak a covid "járulékos áldozatai", azok, akiket azért nem láttak el megfelelően, mert a kórházak a covidosokkal voltak elfoglalva. Te mit szólnál, ha azért nem diagnosztizálnák egy ismerősödnél időben a rákot, mert veled és a hozzád hasonló oltáselenesekkel volt tele a kórház? (Ez most nem a Kérdezőnek szól).
Plusz egy személyes történet, nem tudom, kit mennyire érdekel, nekem fontos. A legjobb barátnőm orvos. Olyan a szakterülete, ahol nem szokott meghalni senki, de már hónapok óta a Covid osztályra küldik, ahol hullanak az emberek, mint a legyek, gyakran egész fiatalok is. Napi 12-24 órákat dolgozik, otthon csak alszik, a gyerekei nem látják. Teljes apátiába süllyedt már, senki és semmi nem érdekli, a saját gyerekei sem. Mondhatjátok, hogy "ő választotta" ezt a hivatást, de ezt akkor sem lehet bírni ép ésszel. Nekem nagyon hiányzik ő, de tudom, hogy a gyerekeinek még jobban. Nekem azt jelentené a nyájimmunitás és a kevesebb covidos, hogy talán visszakapom a legjobb barátnőmet.
"Ez most nem kizárólag egyéni döntés dolga, hanem, ahogy előttem valaki írta, társadalmi felelősségvállalás. Akkor leszünk túl ezen a cirkuszon, ha meglesz a megfelelő immunitás"
Ahogy fentebb is írták, inkább be kellett volna zárni mindent 2 hétre és elmúlt volna a járvány.
Azt se tudják hány % oltottól lesz nyájimmunitás. Egyik komoly szakértő mond ellent a másiknak.
Voltak olyan vélemények, hogy oltás nélkül is lehet nyájimmunitás, ha a társadalom nagyrésze átesik. Most már mégsem lesz csak az oltástól.
Egyik sem hülye. Kivéve azokat, akik elvakultan hülyézik a másikat.
Illetve akik nem hiteles információból tájékozódnak.
Na mert az aztán megoldás hogy pusztuljon a férgese, 2 hétig se kaja, se pia, se gyógyszer, se semmi. Lol.
Végül is jogos, a járványnak vége lett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!