Szokott ilyen dolog zavarni titeket?
#1-nek igaza van. Azok a mosdók, amikért pénzt kérnek mindig tisztán vannak tartva (legalábbis tapasztalatom szerint) az ingyenesek nagy részével ellentétben.
Persze, nem egy kedves dolog, de 20-100 forint mindenkinél van. Ha nem minden nap mész plázába, akkor is havonta kb 300 forintot költesz.
Bár én úgy vélem, hogy ha valaki nem akar ezért fizetni, az menjen el otthon. Persze ez nem vonatkozik azokra, akik sok időt töltenek ott.
Gondoltam, hogy ez lesz a válasz. Nálam sem arról a pár száz forintról van szó, hanem elvről. Tudni kell, hogy nekem az életemben vannak pár szabályok, például nem adok ki pénzt fölöslegesen, szintén nem adok ki pénzt elvi indíttatásból. És a WC-zés nálam ilyen dolog. Soha nem szégyelltem bokorba pisilni például. Ugye mi férfiak amúgy is könnyebb helyzetben vagyunk, de egyébként is figyelek arra, hogy senki ne lásson, ne botránkoztassak meg senkit, senki tulajdonát ne vizeljem le. Elvégzem a dolgom, lemosom a kezem (nem mintha telibe vizelném), aztán kész. És én inkább elvből ezt választom, mint a másik verziót. Ilyen ember vagyok.
20-100 forint? Ahol én voltam, ott kb. 400-500 volt, így valahogy. De nem is a pénzről van szó, 3-as válaszomban kifejtettem.
Jártam már olyan plázában, ahol nem volt fizetős, és nem volt mocskos sem. Volt szappan, minden, ami kellhet. És ők ezekszerint ki is tudják gazdálkodni.
Amikor Vespasianus császár fizetőssé tette az illemhelyeket, és a fia, a későbbi Titus császár ezt nehezményezte, akkor Vespasianus elővett egy érmét, megszagoltatta fiával és megkérdezte, hogy van-e szaga? Mire a fiú azt mondta, hogy nincs. Pedig ez illemhely díjból folyt be. Innen ered a mondás, hogy a pénznek nincs szaga. Tehát ez nem egy mai találmány.
Amúgy ha nem lenne ilyen sarcoló adórendszerünk, nem is érdekelne, de szerintem sem indokolt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!