Mi az istenért úgy köszönök el a telefonban,hogy viszlát? :D
Annyira idegesítő,mert tudom,hogy nem viszlát,hanem viszhall :D
(Nyugi azért annyira nem vettem a szívemre,csak ne unatkozzatok már. Sok kérdés között legyen valami agyzsibbasztó is.xD)
Iagazbol ha olyannal telefonalsz, akit utana nemsokara latsz, akkor nem is mondtal hulyeseget.
Az ugyfelszolgalatosok meg hasonlok meg mar ugyis megszoktak, nem akadnak fenn ilyeneken.
Én ritkán telefonálok, pláne hivatalosabb okból (munkahelyemen is csak a kollégákkal kell a többi egységből, velük is tegeződöm) így ritkán mondom, hogy "viszont hallásra"
Múltkor valahogy hülyén jött ki belőlem, hogy "visszhallást" vagy "viszonthall" :D
4-es válaszolónak:
Amúgy ez jó ötlet. Csak akkor pont nem fog eszembe jutni. Erről is van egy vicces sztorim.. Online oktatás volt,magyar óra. És már nemtudom milyen feladatnál a tanárunknak kellett írásban köszönni ugye (a feladat elején).
Azt írtam oda,hogy "Szép Napot Tanár úr!" Erre benyögi az osztály előtt,hogy olyan nincs a magyar nyelvben,hogy "Szép Napot!",hanem "Jó Napot!".
Ott is olyat szakadtam,csak kár,hogy le voltam némítva. xD
Nemtudom,miért van mindenki oda ezért a "Jó Napot!" köszönésért.
Nem az Oroszok hozták be ezt amikor itt voltak nálunk?
"olyan nincs a magyar nyelvben,hogy "Szép Napot!"
A magyar nyelvben minden is van!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!