Miért szórom el a pénzem percek alatt?
Figyelt kérdés
Ennek mi lehet az oka? Állandóan rendelnem kell, de amikor kézhez kapom a terméket, megnézem, hogy oké, idért, örülök neki, de különösebben nem tud utána érdekelni.
Ez mitől lehet, mit gondoltok?:(
2021. ápr. 15. 12:01
2/15 anonim válasza:
Nem vagy boldog, és ezzel potolod. De aztán rájössz hogy ez se segít.
3/15 anonim válasza:
Én is így vagyok ezzel, ezzel kompenzálom sikerélményeim, de nem nagyon segít :D
4/15 anonim válasza:
Valami kényszeres cselekedet lehet. Én a helyedben először "otthon" próbálnám orvosolni a helyzetet. Találj ki valami nagyobb dolgot, amit szeretnél és sokat kell sprólni rá. Beszélj valakivel, aki felügyeli a vásárlásaidat, hogy ha venni akarsz valamit, akkor a megrendelt árut tegye el előled. Így semmi értelme nem lesz vásárolnod. Ha ez sem megy, akkor pszichológus
5/15 anonim válasza:
Valamit próbálsz kompenzálni, de ez soha nem fog működni. Nem ad, csak pillanatnyi örömöt, utána kell a másik. Egy pszichológust felkeresnék.
6/15 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes válaszokat! #1 kukorica inkább.
2021. ápr. 15. 15:54
7/15 anonim válasza:
Mert talán csak a rendelés, a várakozás fontos neked, ez tölt el ízgalommal.
8/15 A kérdező kommentje:
#7 igen amúgy ez tűnt fel nekem. Addig izgat a gondolata, amíg várom, hogy az enyém legyen.
2021. ápr. 15. 20:13
9/15 anonim válasza:
A "kényszeres vásárlás" a mániás állapot egyik jellemző tünete. Bipoláris depresszióban pl. kimutatták, hogy a mániás (hipomániás) periódusban a kontroll nélküli vásárlás az egyik legjellemzőbb tünet. Megjegyzem, hogy ezt sajnos a saját példámon is megtapasztaltam.
10/15 A kérdező kommentje:
Voltam szakembernél, nem emiatt, de szerinte semmi elmebetegségem sincs. Mondjuk nem a legjobb pszichológushoz mentem.
2021. ápr. 16. 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!