Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent ha valaki spirituál...

Mit jelent ha valaki spirituális vagy spirituális életmódot él?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 10. 14:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Spirituális csak spirituális életmóddal lehetsz, ez vele jár. Nagyrészt nem is tárgyilagos dolgokról van szó. Spirituális felszínes életmódot folytathatsz, spiritualitás nélkül is, de nem tudom elképzelni, hogy mondjuk leülsz meditálni, vagy egyszerűen elcsendesedni azért, hogy felhívd magadra s figyelmet. A növényi táplalkozás is lehet ilyen.

Talán a spirituális életmódba még belefoglalható az, ha magadnak hazudsz, és elfojtassz agressziót, bűntudatot hasonlókat. De ezt inkább spirituális zsákutcának nevezném.

Minden ezoterikus ember spirituális (a normálisabbak, akik amúgy nem hirdetik, vagy nem ezen a néven, mert tudják, hogy elcsépelt), de nem minden spirituális ezo-s. Bár evel is lehetne vitatkozni, mivel az ezotiéria is spiritális alapokra épül.

Spiritualitást úgy is meglehet fogalmazni, hogy valaki Isten hívő, viszont nem követ dogmákat.

A spiritualitás nem feltétlen foglalja magába az ismert vonzás törvénye, meg az evel a szlogenekkel eladott könyveket, hanganyagokat.

Lehetsz úgy is spirituális, hogy zen buddhista vagy. A buddhizmus, (vagy csak a zen) az egyetlen vallás (most direkt mondtam vallásnak, tudom, hogy nem feltétlen helyes), amely nem nevezett ki egyetlen transzcendens lényt sem, amit imád, követ, bálványoz. Röviden annyi a lényege, hogy a mindennapi körülményekben tiszta tudattal legyünk jelen. ( pl. Ne lásd bele a hajléktalanba az életre nem méltó, lusta embert, hanem egy embert láss, akinek nincs lakása stb. Persze ha meggyőződsz, hogy egy lusta ember, akkor lásd azt. Azt is kell. De a lustához meg ne azt társítsd, hogy mondjuk hülye. Amiért egy ismerősöd azért lusta, mert hülye)

A spiritualitás szintén nem hozható összefüggésbe a horoszkópokkal. De vannak ágak amik összefüggésbe hozzák. De ezeknek nagyrészt mindig ősi, amiről én tudok; ősi kínai feng shui szerint kiszámítani, hogy milyen jegyű vagy a születésed alapján.

Nyugodtan beleköthet ebbe bárki, rosszul is magyarázhatom, rosszul is foghatom fel. És lehet, hogy a kérdésre sem tökéletes választ adtam.

2021. ápr. 10. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:
44%
Előző vagyok. Közben eszembejutott, hogy még elmondanám azt, hogy saját megfigyelésem szerint az emberek akik spirituális útra tértek, normális keretek közt persze, azok nagyrészt ateisták, vagy megkérdőjeleztek minden transzcendens létezőt, és a saját ép gondolataiknak hittek. Úgy tudom, bár nem vagyok biztos, hogy a Dalai Láma is egyszer azt mondta, hogy, ha megmagyaráznák neki, hogy miért hülyeség, amit elhisz, és mièrt nem igaz, akkor meggyőződne róla, hogy igaz-e amit mondanak, és ha igaz, akkor hitet váltana.
2021. ápr. 10. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:
94%

1, Nyugodt, higgadt, bölcs meglátásai vannak, nem játszmázik, megértő, gyógyító a szándéka;

2, Annak gondolja magát, mert ő aztán egy bizonyos életfilozófiával kapcsolatban minden könyvet, CD-t, DVD-t, kazettát, tanfolyamot kijárt, megnézett.

2021. ápr. 10. 19:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Spirituális emberke vagyok és keresztény ahogy sokan velem együtt a közöségünkben.
2021. júl. 6. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!