Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak olvasással lehet fejleszt...

Csak olvasással lehet fejleszteni a szókincset, kifejezőkészséget?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm állítása szerint sose olvas, legalábbis klasszikus értelembe nem, inkább cikkeket, híreket. Viszont szeret előadásokat hallgatni a neten különféle témákban, s elmondása szerint rengeteget fejlődött a szókincse, kifejezőkészsége, míg hallgatta a kocsiban háttérzajként. Valóban lehet így fejleszteni a szókincset, vagy mindenképp érdemes könyvet olvasni?
2021. ápr. 7. 00:26
 1/8 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell feltétlen olvasni, de az olvasás nem rossz én próbálkozom a kipróbálásával xD Csak van még hova fejlődni xd
2021. ápr. 7. 00:29
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hallgatás útján is, viszont a könyv azt a pluszt adja, hogy ott a helyesírást is látod, és az rögzül be.

Még egy jó helyesírónak is romolhat a helyesírása, ha folyamatosan összehányt netes cikkeket és gyk-t olvasgat könyvek helyett, és sok hibát lát évek alatt.

2021. ápr. 7. 00:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Én szeretnék olvasni, de egyszerűen hülyének néznének, ha spirituális témájú könyveket olvasnék. :D Pedig folyamatosan ilyeneket nézek a neten. :D
2021. ápr. 7. 00:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet olvasassalvagy valasztekos szokincsu eloadassal.
2021. ápr. 7. 03:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az olvasás egyszerűen mindent visz a szókincs kibővítésével kapcsolatban. Nekem mindig mondják a kollégáim, hogy meglepően szépen fejezem ki magam. Ez azóta van, hogy rászoktam az olvasásra. Valóban igaz az is, hogy kevesebbet gondolkodom a szavak helyesírásán mint előtte. Szerintem olvasni a legkirályabb dolog az életben. 😊
2021. ápr. 7. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy hol néznének hülyének a spirituális könyveid miatt? Nekem olvasni általában csak itthon van időm, ott meg nem látja senki, hogy éppen mit tartok a kezemben. Ha lakótársa(i)d van(nak) akkor meg gondolom elég jó ahhoz a kapcsolatotok, hogy ismerje az érdeklődési köröd vagy legalábbis ne röhögjön ki érte. Ha a vásárlással van problémád, akkor elhiheted, hogy az ottdolgozók közül nem emlékszik senki az arcodra, márha nem napi szinten járnál oda. Könyvet meg mindenfélét szoktak az emberek venni, valószínűleg az általad kiválasztottat is eladta már másik ezer embernek is, semmi kínos nincs abban, ha te is megveszed. Egyébként sem érdemes idegen emberek véleményével foglalkozni. De végső soron rendelhetsz online is.
2021. ápr. 7. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
#5 vagyok. Azért az durva, hogy valakit ennyire érdekeljen más véleménye hogy ne merjen egy könyvet megvenni.
2021. ápr. 8. 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Én rengeteget olvasok, mert szórakoztat és kielégíti a kíváncsiságomat, leköt...

De sajnos nekem kifejezetten rossz a helyesírásom és habár a szókincsem nem olyan rossz, nem tudok valami jól fogalmazni sem.

Igyekszem megérteni is amit olvasok, de sajnos azt sem érzem hogy az olvasás fejlesztene.

Én főleg szépirodalmat olvasok, sci-fit és mostanában filozófiát is...

2021. ápr. 9. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!