Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi haszna van annak, ha...

Mi haszna van annak, ha valakinek magas az IQ-ja?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet "hasznosítani"? Nekem papíron magas, de semmilyen előnyét nem tapasztalom, sőt. Nem ilyesmire gondolok, hogy a magas intelligenciahányadossal rendelkezők jobban teljesítenek az oktatásban, mert a ~100-as IQ-jú csoporttársaim ugyanolyan diplomát kaptak, mint én (maximum kevésbé jó eredménnyel végeztek).
2021. márc. 30. 12:35
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Semmi. Többet fogsz szenvedni.
2021. márc. 30. 12:36
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

az IQ nem feltétlen ilyen eredményekben látszik meg

sokan magas IQ-val inkább halálra unják magukat

én pl egy IQ tesztet nem tudok végig csinálni, mert annyira unalmas már a teszt, hogy a végén csak random kattingatok, vagyis a "vége" nálam inkább olyan 10 kérdés után van

rajtad áll mit hozol ki magadból, a tehetségedet hasznosíthatod sok dologra

2021. márc. 30. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Induljunk ki abból, mit jelent az intelligencia. Árnyalható sokféleképpen, de alapvetően helyzetfelismerő és megoldó képességet jelent. Az élet problémáit jobban átlátod, hamarabb találsz azokra megoldást. Még ha nem is érzed, sok problémától szabadít meg, és segít az értelmes dolgokra koncentrálni. Ha intelligens vagy, akkor például nem kezded a horoszkópodban, a csillagok állásában vagy hasonlókban keresni a problémáid okát, hanem felismered azokat valós mivoltukban, és onnantól könnyebben meg is tudod oldani őket. Innentől pedig szerintem tovább tudod gondolni e logika mentén, hogy milyen további előnyökkel jár.
2021. márc. 30. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
29%
Elég sok iq teszt van, sokan csak azt képzelik, hogy magas az IQ, de közben meg nem is :)
2021. márc. 30. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Menj majd el egy Mensa tesztre, az a legmegbízhatóbb.
2021. márc. 30. 12:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyszer pszichológus, egyszer pszichiáter csinálta a tesztet, nem netes önkitöltős.
2021. márc. 30. 13:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Pozitívumok: jobban átlátsz helyzeteket, hamarabb megértesz összefüggéseket, még inkább képes vagy az elvont, absztrakt gondolkodásra.

Negatívumok: kimutatottan többet aggódsz, és észreveszel olyan negatív folyamatokat is, amelyeket mások nem.

2021. márc. 30. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!